Sok program várja a koronázási hétvégén a Gödöllői Királyi Kastélyban

Ferenc József és Erzsébet királyné 1867. június 8-i koronázásáról emlékeznek meg a hétvégén Gödöllőn, ahol hagyományőrzők idézik fel a koronázás különböző jeleneteit.

Szombat reggel Gróf Andrássy Gyula megszemélyesítője fogadja a királyi párt a kastély díszudvarán, majd palotást táncol a Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrző Egyesület. A Szűcs Mihály Huszárbandérium lovasbemutatója interaktív vetélkedővel várja a közönséget a kastély parkjában, de lesz királyfi-királylány múzeumpedagógiai program tárlatvezetéssel is. 

Forrás: Shutterstock

Violin király és Hanga Királykisasszony címmel zenés interaktív mesejátékot láthatnak a helyszínre érkezők Joós Tamás előadásában a díszudvaron, viselettörténeti bemutatót a Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrző Egyesület előadásában, de lesz Brass show is, a Daniel Speer Brass fúvószenekar közreműködésével. A napot a Gödöllői Szimfonikus Zenekar áriaestje zárja a Lovardában.

Vasárnap délelőtt a királyi pár üdvözli a vendégeket a helyszínen, majd a Nemzeti Honvéd Díszegység Palotaőreinek őrségváltására kerül sor a kastély díszudvarán. Őket a Kóka Néptáncegyüttes bemutatója követi, majd Sisi dámalovas bemutató lesz a kastélyparkban. A Portéka Színház A nagy Magrabló című interaktív bábelőadását a díszudvaron adja elő és itt kerül sor a Szép Vargáné - Comedia Pedante című vásári vígjáték bemutatójára is.

Mindkét napon lesz továbbá Terítéken a fehér arany címmel tárlatvezetés, a Levendula Játszóház jóvoltából számos interaktív program, fegyver és harci jármű bemutató, játékos toborzó, kézműves vásár és gazdag gasztronómiai kínálat is.

Részletes információk az esemény közösségi oldalán olvashatók.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek