Óriáshomokozóval és új gyerekmedencével nyitnak Pünkösdkor a balatoni strandok

A szokásos karbantartási munkálatok és a komolyabb fejlesztések elkészültek, így a pünkösdi hétvégén hivatalosan is kinyit a Kisfaludy és az Esterházy strand - olvasható Balatonfüred weboldalán.

Tavalyi árakon azonban csak június közepéig lehet majd strandolni. A Kisfaludyn például - bár megmarad a füredi lakosok kedvezményes 500 forintos bérlete -, a főszezonban nyolc százalékos jegyáremelés lehet számítani. A strand előtti nagy parkoló azonban ebben az évben is ingyenesen használható.

Az idei szezont azonban már felújított állapotban kezdhetik meg a város két legismertebb stranján, ahol már nyilvános wifi is elérhető. A  Kisfaludyn elkészült a régi medence helyére épített három elemből álló, eltérő méretű és lejtésű csúszda, a strand nyugati részén pedig egy szabadtéri eszközökkel ellátott fitneszparkot alakítottak ki. Az Esterházy strandra több térfigyelő kamerát szereltek, a beléptetés gyorsítása érdekében új bankkártyás jegyautomatákat állítottak üzembe. Itt is készült egy fitneszpark, kicserélték a játszótér gumiburkolatát, és a korábbiaknál már több napvitorla várja majd a fürdőzőket május 19-től.

Forrás: Balatonfüredi strandok / Facebook

Siófokon is nyitnak a strandok 

A TV2 Mokka című reggeli műsorának mai adásában Pintér Tamás, a siófoki strandokat üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy idén nem emelnek belépőárakat, és bár tervezik, nem biztos, hogy sikerül kiépíteni a szabadtéri ingyen wifit a strandokon még ebben a nyári szezonban. Újdonságokkal azért Siófokon is találkozhatnak majd a fürdőzők. A település weboldalán olvasható, hogy az idei szezonban a nyolchektáros Nagystrandjon például kialakítottak egy 800 nézetméteres gyerekhomokozót, amelyet egy 17 méter hosszú csatahajóval és számos játékelemmel szerelték fel. A legkisebbeknek pedig egy 165 négyzetméteres gyerekmedencét építettek a füves területre, amelyet május 18-án, az idei strandszezon hivatalos kezdetekor fognak átadni a gyerekeknek. Mindemellett felújították az egészségügyi szobát, és kialakítottak egy külön helyiséget a kismamáknak is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek