Állatijó lesz a Madarak és fák napja a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark az Erdőzúgás Magazinnal közös rajzpályázatának díjátadó eseményével egybekötve ünnepli a Madarak és Fák Napját május 12-én, szombaton. 

A Vadasparkban a jeles esemény alkalmából egész napos játékos, interaktív előadások és programok várják a látogatókat, miközben a díjazottak rajzaiból készült kiállítást is szemügyre lehet venni. Az ünnepi programok mellett a vadasparktól megszokott látványetetések és Állatijó Bemutatók is színesítik a napot. A programok a belépőjegy árán felül ismét ingyenesen látogathatók. 

Programozás a VadasparkbanForrás: Facebook

Az immáron több száz éves hagyományt felölelő Madarak és Fák Napját minden év május 10-én tartják hazánkban. A Budakeszi Vadaspark a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok bemutatásán kívül a környezeti ismeretterjesztést és a természetvédelmi oktatást is kiemelt céljául tűzte ki, ami hűen illeszkedik a Madarak és Fák napja filozófiájához.

A vadaspark ezért május 12-én, szombaton, egész napos madárgyűrűzési bemutatókkal, Klíma-kalanddal és a Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület előadásaival készül, hogy még közelebb hozza a fiatalabb generációhoz a környezettudatos gondolkodást. A programokon kívül a majdnem napra pontosan egy éve átadott „Madárbarát kert" tanösvényen is érdemes végigsétálni, ahol különböző madárbarát eszközökkel, a madáritatás és madáretetés, valamint a madárodúk kihelyezésének legfontosabb tudnivalóival lehet ismerkedni.

A rajzpályázat eredményhirdetését és díjátadóját az Erdőzúgás Magazin és a Budakeszi Vadaspark szintén aznap tartja, 11:30-kor, a vadaspark színpadánál. A rajzpályázatra közel ezer rajz érkezett, a természet iránti szeretet az ovisokat, a kisiskolásokat és a felnőtteket is egyaránt megmozgatta. A beküldött alkotásokat augusztus végéig, a medvekifutónál tudják megtekinteni a látogatók.

A Madarak és Fák Napja részletes programja:

10:00-16:00 – Madárgyűrűzési bemutatók, Klíma-kaland, Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület előadásai

10:00 – Mosómedve látványetetés

12:00 – Állatijó Bemutató a színpadon

13:00 – Aranysakál látványetetés

14:00 – Állatijó Bemutató a színpadon

15:00 – Kisragadozó látványetetés

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek