Újra nyit a lepkeház a szegedi füvészkertben

  Csöppnyi esőerdőt varázsoltunk egy fóliasátor alá, ahol a bábszekrényben lévő bábokból folyamatosan bújnak elő a pillangók, libbennek növényről-növényre, a lepkeetetőknél lakmároznak vagy a látogatók karján, ruháján landolnak - írja weboldalán a szegedi füvészkert, amelynek trópusi lepkekertje április 28-án, szombaton nyílik.

  Szegedi Tudományegyetem FüvészkertForrás: Zalatnai Márta / Szegedi Tudományegyetem Füvészkert Facebook

  A sétautat bejárva 20 lepkefaj, közel 400 színpompás, trópusi képviselőjével találkozhatnak az érdeklődők. Az egyébként Dél-Amerikában honos pillangók nagy része különösen napsütéses időben aktív Szegeden, az intézmény oldala szerint ilyenkor a több száz lepke színes kavalkádot alkotva cikázik a növények között, borongósabb időben pedig szívesen pihennek meg összecsukott szárnyakkal a növények levelein, ágain. A helyszínen információs táblák segítik a látogatókat a lepkék beazonosításában, de egy rövid vezetett túrára is be lehet nevezni.

  Szegedi Tudományegyetem FüvészkertForrás: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert

  Látogatható: április 28. - szeptember 30.
  Nyitva tartás: minden nap 9-től 17.45-ig
  Belépő: felnőtt 900, tanuló/nyugdíjas 600, óvodásoknak 400 forint

  A legtöbb lepkekert hazánkban tavasztól őszig látogatható, de ha olyan lepkeházakra kíváncsiak, ahol évszaktól függetlenül megmutatják magukat ezek a színes szépségek, akkor kattintsanak ide, ahol összegyűjtöttünk néhány klassz helyet belépő árakkal és nyitvatartási idővel együtt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!