Bablevesfőző-verseny és más izgalmak Jókai emlékére Balatonfüreden

Jókai-napokat rendeznek csütörtöktől Balatonfüreden, a négynapos programon a színházi előadások, koncertek mellett a hagyományos bablevesfőző-verseny is várja az érdeklődőket.

Immár 27. alkalommal tartják meg a rendezvénysorozatot az író halálának évfordulója előtt tisztelegve. Jókai Mór a nyarakat gyakran töltötte Balatonfüreden, a városban számos emlékhelyet állítottak tiszteletére.

A Jókai-hajó a BalatononForrás: Flickr.com

A nyitónapon Festői szerelmek címmel a kecskeméti Katona József Színház művészei, Trokán Nóra és Kőszegi András idézik meg Jókai Mór alakját a Kisfaludy Galériában. Pénteken reggel térzene fogadja a látogatókat az Ifjúsági Fúvószenekar előadásában a Jókai Mór-emlékház kertjében, délután pedig zenés irodalmi műsor várja az érdeklődőket a Vaszary kávézó teraszán. Sétahajózásra is várják a látogatókat a Jókai-hajó fedélzetén a Kisfaludy Színház művészei, majd ünnepi műsor zárja a napot az Anna Grand Hotelben.

Szombaton rendezik meg a hagyományos bablevesfőző-versenyt a Koloska-völgyben, ahol népzenei és néptáncos műsorok, geotúra valamint népi játszóház várja a családokat. 

A program zárónapján a Bozsik Yvette Társulat lép a közönség elé a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban, ahol a tánc világnapja alkalmából a Pinokkió című táncjátékot adják elő Bozsik Yvette rendezésében.

Könyvvásár várja az érdeklődőket, a gyerekek rajzversenyen vehetnek részt, a felnőttek pedig kvízjátékkal tehetik próbára tudásukat a Kisfaludy színpad mellett, a résztvevők Jókai pólót és Jókai kötetet nyerhetnek. A rendezvényen jelen lesznek Balatonfüred hazai kulturális partnervárosainak vezetői, szakemberei, az idén bemutatandó Jókai-napi kiskönyv ennek a nyolc városnak az 1848-as forradalomhoz való kötődését dokumentálja.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek