Nyúl-derbyvel húsvétolnak Siófokon

Várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulóját ünnepli Siófok, ezért egész évben több ingyenes programmal is várja a látogatóit. A Siófok 50 rendezvénysorozat nyitóeseményét azonban már most, a húsvéti négynapos hosszú hétvégén tartják, amelyre az egész várost nyúl-derbyvel és közös húsvéti tízóraival várják.

Nagypénteken tojásfa állítással és díszítéssel kezdődnek az események Siófok főterén, miközben a legkisebbeket délután animátorok, állatsimogató, nyúl-derby és interaktív tojáskeresés várja. Szombaton a Pom-pom, majd az Alma együttes koncertezik a Fő téren, és miután megkoronázták a legtöbb főtt tojást betermelő húsvéti tojáskirályt, az Apáti Dixieland Band és a Republic együttes lép majd színpadra.

Forrás: Siófok Facebook

Húsvét vasárnapra a szervezők azt tanácsolják, hogy mindenki vegye fel a nyúlcipőt és nevezzen be a III. Tojás- és Nyúlfutamra. A versenyen a részvétel ingyenes, a táv 4000 méteres, a célba érőket pedig oklevéllel, tombolával és húsvéti büfével várják. Kora este a Smile Rock Circus négy órán át koncertezik, akiket aztán a 30Y zenekar vált a színpadon. A húsvét hétfőt már egy jótékonysági ételosztással egybekötött közös tízóraival indítják, és amíg napközben operettel szórakoztatják a közönséget, este már Auth Csilla és az Old Boys zenéjével teszik ugyanazt. A húsvéti hosszú hétvége minden napján sétahajókat indítanak a hajóállomásról, a Fő téren pedig végig vásári árusok kínálják portékáikat. A programokról bővebben itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek