Illattúrával és kosztümös programokkal készül a hétvégére a gödöllői kastély

  Ibolya-nap, kiállítások, séták és még számos más program várja a látogatókat húsvétvasárnap és -hétfőn a Gödöllői Királyi Kastélyban. Idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a szezonnyitó családi Ibolya-napot, amely Erzsébet királyné kedvenc virága volt.

  Forrás: kiralyikastely.hu

  A szervezők ígérete szerint ezen a napon igazi királyi fogadtatásban részesülhetnek az érdeklődők a díszteremben, ahol a Majorka színház várja őket A malacon nyert királylány című előadással. Az ibolyáról és a királyi udvarban betöltött szerepéről már egy vetített képes előadáson mesélnek, a kastély Pálmaházában egy igazi illattúrán vehetnek részt az érdeklődők, a díszteremben pedig az Artistocrats előadásával zárulnak a virágos programok.

  Másnap az Isaszegi Csata Néptáncegyüttes tart néptáncbemutatót a díszudvaron, délutántól pedig a Holló együttes felel a hangulatért. A múzeumban lesz virágkiállítás, a Séta Erzsébet királyné nyomában című programon pedig Erzsébet királyné lakosztályát, az istállót és a Lovardát is be lehet járni. Napközben kézműves foglalkozások, társasjáték-bemutató, tánctanítás, arcfestés, tojásfestés, húsvéti kisállat-simogató és a Csupa csoda vándorjátszótér várja majd a gyerekeket.

  Az eseményre Nosztalgiavonat érkezik a budapesti Nyugati pályaudvarrólForrás: kiralyikastely.hu

  A Pálmaház Kertészet húsvéti virágvásárán és virágkonyha programján korabeli kosztümökben lehet fényképezkedni, de lesz népimesterség-bemutató a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület miskolci iparművészeinek közreműködésével, és az ország legnagyobb kézműves körhintája is várja a látogatókat. Ha pedig az eseményre a régi korok hangulatában szeretnének megérkezni, üljenek fel a gőzfelhős nosztalgiavonatra, amely a budapesti Nyugati pályaudvarról indul - erről bővebben itt olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!