Februárban Koppenhágába megy? Jó hírünk van

Koppenhága nevezetessége, a Tivoli Gardens vidámpark idén ünnepli 175. születésnapját, és bár újév és húsvét között hagyományosan zárva tartanak, februárban nem csak kinyit a park, de különlegességekkel is várja a rajongókat.

Február 2. és 25. között több ezer izzó világítja majd meg a Tivolit, és az egész olyan lesz, mintha a látogató a Jégvarázsba csöppent volna – írja a Lonely Planet News. Jégcsapok, hópelyhek, hóemberek és természetesen egy Hókirálynő is felbukkan, és az arabos ihletettségű Nimb Hotel előtt jégpályát állítanak fel: itt party-k és táncestek kapnak majd helyet, sőt, a gyerekek számára is terveznek „sarkköri bulikat". 

A Nimb Hotel egyik fényfestés-változataForrás: Flickr.com

Az ifjabb látogatók ezenkívül egy hatalmas igluban is játszhatnak, kreatívkodhatnak különféle témában, és a maszkabál mellett Valentin-napi eseményekre is sor kerül. A vidámpark főbb attrakciói, a 103 éves hullámvasút és két szép körhinte is nyitva lesznek, a korlátlan bérletet kedvezményes áron adják hozzájuk: 100 koronáért (kb. 4100 forint).

A Tivoli vidámpark bejárataForrás: Flickr.com

A vendégek a nemrég megnyílt Tivoli Food Hall-ban tömhetik tele a hasukat, mely magát „gourmet gyorsétteremként" hirdeti, és több nemzet konyháját is kínálja.

Pörögnek majd a hangulatos, régi körhinták isForrás: Flickr.com

A park aktív részese lesz a Koppenhágai Fényfesztivál premierjének is, amikor is zene mellett kerül sor fényjátékokra. A Tivoli Illuminations fény- és vízshow-ra a tavon kerül majd sor, míg egy télies témájú fényfestés segítségével jégpalotát varázsolnak a Nimb Hotelből. 

Karácsony táján ilyen hangulat uralkodott a TivolibanForrás: Flickr.com

Az 1873-ban megnyitott Tivoli vidámpark Hans Christian Andersentől Walt Disney-ig sokakat megihletett, és ma is a világ legboldogabb országának legnépszerűbb látványossága: 2016-ban 4,6 millió vendéget fogadott.

A Tivoliban a Távol-Kelet is helyet kapottForrás: Flickr.com

És ha már tényleg Koppenhágában jár, vigye el gyermekeit vagy gyermeki énjét a lego-kockák szülőhelyére, Billundba is – elvégre ott is jubileumot ünnepelnek!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek