Nagy Halászfesztivál lesz a hétvégén Tatán

Nagy Halászfesztivál lesz a hétvégén Tatán.

 Bográcsos halászlé, különféle halfogások, borok és a halászati tradíciók megismerése várják az érdeklődőket az idén megújuló Öreg-tavi Nagy Halászfesztiválon, tudtuk meg a rendezvény közösségi oldaláról.

Fotó: Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál / Facebook

 A tatai Öreg-tó partján, a Kastélykertben elevenedik meg az ősz egyik legfinomabb ízekkel kecsegtető rendezvénye. Az ország minden pontjáról idesereglő halfőző mesterek a régiókra jellemző halászlevekkel várják az érdeklődőket. A jó halászlé után kiváló és különleges halfogások készülnek, melyek kísérői a friss és üde neszmélyi borok lesznek, a helyi borászok autentikus kínálásával. A gyerekeket mindkét napon halászati témájú népi játszópark, vidámpark és gyermeksziget várja, és a kézműves kirakodóvásár sem maradhat el.

Az interaktív bemutatók keretében kicsik és nagyok is megismerkedhetnek a halfogás történetével és tudományával, a csodálatos utazó akvárium a vízi világba enged betekintést, a tradicionális halászati eszközök bemutatója pedig a régmúlt halászszokásait eleveníti fel.

Aki korán kel, még több halat láthat: szombaton az Öreg-tavon, vasárnap a Várárokban rendeznek látványhalászatot reggel 8 órai kezdettel. Napközben a színpadokról szól majd a zene, pénteken hat órától Dáridó Lajcsival lesz a program, szombat este 8-tól pedig Gerendás Péter ad koncertet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek