Ingyenes, családi fesztivál nevel környezettudatosságra

Ingyenes, családi fesztivál nevel környezettudatosságra

 

Zöldgömb Fesztivál néven szervez környezettudatosságra nevelő és ismeretterjesztő programot szombaton, október 14-én a budapesti Akvárium klubban a Magyar Földrajzi Társaság folyóirata, A Földgömb magazin – írja az MTI.

Az ingyenes, családi rendezvényen szakértő előadók és civilszervezetek segítségével kívánnak a szervezők pozitív példákat és információt nyújtani többek közt a zöldenergiáról, az intelligens otthonokról, a zöldházakról, az elektromos járművekről, a talajkímélő földművelésről, a biokertészetről, a gyógynövényekről és a megosztáson alapuló gazdaságról.

A 7Próba-játékon a kiállítók érdekes feladatokkal készülnek, ahol mindenki próbára teheti tudását, a résztvevők pedig értékes ajándékokat nyerhetnek.

A rendezvény keretében adják át 8. alkalommal az Ozone Zöld-díjat is. Az OzoneTv az elismeréssel azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat díjazza, amelyek hozzájárultak a környezet és a Föld megóvásához.

A díj felhívására olyan szervezetek jelentkezését várták, akik konkrét környezettudatos innovációt valósítottak vagy valósítanak meg, továbbá működésük, hétköznapjaik során törekszenek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után, és kiemelten kezelik a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést.

Fotó: nitimongkolchai / Facebook / A Földgömb

 

A díjat magánszemélyek, nagyvállalatok, kis- és közepes vállalkozások, civilszervezetek, valamint általános iskolák, óvodák, szakkörök kategóriában osztják ki.

Aki szeretné lefaragni ökológia lábnyomát, esetleg jógázni egyet csoportosan, ott a helye szombaton az Akvárium klubban. További részletek A Földgömb magazin közösségi oldalán találhatók.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek