Turistalátványossággá fejlesztik a Jeruzsálem közeli Salamon tavakat

  Turistalátványossággá fejlesztik a Jeruzsálem közeli Salamon tavakat

  Az Egyesült Államok által biztosított 750 ezer dollár támogatással állítják helyre a Jeruzsálemhez közeli Salamon tavait, amelyek fontos szerepet játszottak a város történetében az időszámításunk kezdetén. A tavak helyreállításától remélik, hogy azok idővel Ciszjordánia fontos turistalátványosságaivá válnak - olvasható az MTI hírei között.

  A Palesztin Tanulmányok Intézetének (IPS) kutatása szerint a három mesterséges víztározót időszámításunk kezdetén építették és annak idején kulcsfontosságú szerepet játszottak Jeruzsálem vízellátásában. A tavakat déli irányból tápláló első vízvezetéket feltehetőleg Nagy Heródes építtette az időszámításunk előtt 37 és 4 között. Az azóta eltelt több mint kétezer évben a tavak az enyészeté lettek. A háromból már csupán kettőben van víz, és a legrégebbi tó rettentő rossz állapotban van. Az IPS szerint 1993 óta legalább hatan fulladtak bele a felügyelet nélkül álló medencékbe.

  "Ez a projekt többről szól, mint a történelem egy darabjának megőrzése. Ez a kezdeményezés az itt élő emberek életének és megélhetésének megóvásáról szól" - hangsúlyozta Donald Blome amerikai főkonzul. "Ennek a területnek a jelentőségét az a tény adja, hogy évszázadokon át biztosította Jeruzsálem vízellátását, és emiatt kötelességünk megóvni és helyreállítani" - fogalmazott George Bassous helyi illetékes.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!