Kalandsétánnyal bővül a kaposvári Deseda

 


Földön, vízen és immár a levegőben is próbára tehetjük érzékszerveinket illetve ügyességünket a Kaposvár melletti erdei élményparkban, a Kalanderdőben.

A városiak körében régóta népszerű szabadidős és kirándulóhelynek számító Deseda-tó melletti arborétumban korosztályokra szabott, interaktív tanösvényeket, erdei játszóteret és különféle játékokat találunk, a fa hangszerektől a rezgéstovábbításon alapuló „fatelefonon" át a mezítlábas útig.

A látványosságok sora most egy lombkoronaszinti kalandsétánnyal bővült. Az új építmény nagyjából húsz méter hosszú és hat méter magas, a rajta járók lényegében a fák koronájában sétálhatnak. „Meg szeretnénk mutatni, hogy az erdei élővilág nem csak a talajszinten mutat ezerarcú változatosságot, hanem a lombkoronában is sokféle érdekességgel találkozhatunk. A madárfészkektől a fára mászó kisemlősökön át a kúszónövényekig terjed a lombkoronaszint élővilága. Emellett az erődalkotó fák leveleit és terméseit is alaposabban szemügyre lehet venni ebben a magasságban" – foglalta össze Jakó Gergely, az erdőt gondozó SEFAG Zrt. vezetője.

Fotó: SEFAG Zrt.


A kalandsétány legfőbb vonzereje várhatóan az onnan nyíló, különleges látvány lesz: a hamarosan vörös-aranyba boruló őszi erdő utánozhatatlan panorámát nyújt a magasból. A gyerekek pedig nyilván a beépített csúszdát sem fogják kihagyni. Mindezt mostantól bárki élvezheti: a kalandsétány a többi desedai létesítményhez hasonlóan ingyen használható - derül ki a SEFAG közleményéből.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek