A pisztráng és a bor verhetetlen kettőse Tapolcán vendégszerepel a hétvégén

  A pisztráng és a bor verhetetlen kettőse Tapolcán vendégszerepel a hétvégén

  Tapolca bájos kisváros a Balaton-felvidéken, ahová egyébként is jó menni gyerekkel és anélkül. E hétvégén különösen azért, mert Pisztráng- és Borfesztiválra várja a város a látogatóit.

   

  Már várják a bevetést a pisztrángos szeméttárolók a tópartonFotó: Hollósy Éva / Travelo

  Már épülnek a standok a Malomtó partján, hogy szeptember 29. és október 1. között a pisztráng számtalan változatát kínálják a vendégeknek. A halas ízek és badacsonyi borok mellé számtalan koncerttel készülnek, az ifjúsági fúvószenekartól a templomi hangversenyen át a jazz-ig. Szombaton este többek között lézershow és a Fonográf emlékzenekar szórakoztatja a nagyérdeműt.

  Szombat délelőtt a Templomkertben pisztrángsütő versenyen is indulhatnak azok, akik e halfajta szakavatott ismerőinek gondolják magukat. A gyerekeket a Malomtó alsó szakaszán található játszótéren lehet fárasztani, hogy utána nyugodtan megüljenek a halebéd vagy -vacsora mellett.

  A szervezők nagyon eredeti reklámfilmmel is készültek; érdemes végignézni a Keresztapa feszültségét is felelevenítő műremeket.

  Ha arra jár, egyet ne feledjen: a tóparti Halas-lépcsőn szelfizni, mely Varjas Judit művésznő alkotása, és a Tópart Bisztró mögött bújik meg.

  Ezen a lépcsőn ütős szelfik készülhetnekFotó: Hollósy Éva / Travelo

  További információkat a rendezvény közösségi oldalán talál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!