Cseppkövek és denevérek amatőr természetbúvároknak

  Cseppkövek és denevérek amatőr természetbúvároknak

  Cseppkövek és denevérek címmel a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság új, ingyenes interaktív kiállítást nyitott Szilvásváradon.

   

  Érdemes beiktatni a Szalajka-völgyet, amíg még tart a jó időFotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

  Az ingyenesen látogatható kiállítás az amatőr természetbúvár szemszögéből mutatja be a Bükk élővilágát, természeti érdekességeit. A látogatók játékos megtapasztalás útján ismerhetik meg a hegységben előforduló állatfajokat, fafajokat, kőzeteket. A barlangi bemutatón bepillanthatnak a cseppkövek és az itt élő denevérek világába. A kertben családi pihenőhely, új denevéres mászóka, fészekhinta várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

  Az információs ház ajándékboltjában nemzeti parki ajándéktárgyak és kiadványok mellett megtalálhatók Nemzeti Parki Termék Védjegyet kapott kézműves lekvárok, mézek, szörpök, sajtok, vadszalámi, pálinka és népművészeti tárgyak is.

   

  Itt minden az érzékszervi tapasztalásra bátorítja a látogatótFotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

  Az új kiállítás a Szalajka-völgyben, a parkoló és a kisvasút első megállóhelye között, a vadaskert szomszédságában található. További információk az információs ház honlapján.

  A Szalajka-völgy látnivalóiról és a kihagyhatatlan kisvasútról bővebben itt írtunk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!