Vissza a gyökerekhez: még több élő virág lesz idén a Debreceni Virágkarneválon



A Debreceni Virágkarneválon egyre több élő virágot használnak majd fel a virágkocsik díszítéséhez – írja az MTI. A díszítéshez félmillió szál friss dália érkezik Hollandiából Debrecenbe. Ebből csaknem százezret egy 21 méter hosszú, 7,5 méter magas sárkányhoz használnak fel.
 

Fotó: Debreceni Virágkarnevál Hivatalos Oldala / Facebook


A karneváli menetben tizennégy virágkocsit, tíz magyar és tíz külföldi művészeti csoportot láthat majd a közönség, és mint már megírtuk, este a Nagyerdei Stadionban kétezer fellépő, köztük ismert művészek szórakoztatják a húszezres közönséget.

Szeretnék Debrecen polgárait is bevonni a virágkocsik készítésébe, ezért jövőre pályázatot hirdetnek egy városi kompozíció létrehozására, amelyet a vállalkozó városlakók díszíthetnek majd fel.

Az idén folytatódik Esztergom és Debrecen tavaly kezdődött karneváli együttműködése. Egy évvel ezelőtt a Szent Koronát ábrázoló kompozíció járt Esztergomban, az idén pedig a két város közös virágkocsija is látható lesz a karneváli menetben. Mindez jó példa két város összefogására, „két vallási bástya kéznyújtására" – utalt a debreceni polgármester a római katolikus és a református fellegvár együttműködésére.

Fotó: Debreceni Virágkarnevál Hivatalos Oldala / Facebook


Az idei karneválon – a reformáció 500. évfordulója alkalmából – a debreceni Református Nagytemplomra vetített 3D-s animációval idézik meg az épülethez kötődő történelmi eseményeket, a régi városházát pedig állóképes fényfestéssel alakítják át.

Ebben az évben augusztus 12-e és 23-a között több mint félszáz programmal várják a karneváli hétre érkezőket. Augusztus 20-án éjjel öt virágkocsi indul Debrecenből Nagyváradra, ahol másnap felvonulnak a Nyitott ablak Európára fesztiválon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek