Óriáskerék várja a fesztiválozókat Debrecenben

Óriáskerék várja a fesztiválozókat Debrecenben

 

Szerdán indul a jubileumi Campus Fesztivál a debreceni Nagyerdőben. Idén egy 30 méteres óriáskereket is felállítanak a helyszínen, ahonnan rá lehet majd látni a nagyszínpadra és a városra, éjszaka pedig ledvilágítással válik a fesztivál díszévé.

Fotó: Vajda István / CAMPUS FESZTIVÁL official/Facebook

Lesz miből válogatnia annak, aki a koncertekre kíváncsi: a The Prodigy, a Bingo Players, az Alle Farben, Lukas Graham, a hazai művészek közül pedig a Tankcsapda, a Wellhello, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Majka&Curtis, a Brains és a Quimby is színpadra áll majd.

A tizedik Campuson 17 helyszínen ötszáznál is több program közül válogathatnak az érdeklődők. A családokat is várják, hisz nappal a Nagyerdei Stadion árnyékos sétáló útvonalain lehet bejárni a fesztivált, az Egyetem tértől egészen a Gyerekligetig. Itt, a Csokonai Színház sátra melletti füves területen gólyalábasok, mocsárjárók, zsonglőrök és Vitéz László vásári bábetűdök szórakoztatják majd a kicsiket. De a vidámpark is készül: ingyenes belépés jár majd bármilyen fesztivál karszalag mellé.

Fotó: CAMPUS FESZTIVÁL official/Facebook

A fesztiválozók kényelmét kulturált beltéri mosdókkal, a főbejáratnál kerékpártárolókkal, csomagmegőrzőkkel igyekeznek biztosítani, az ország más pontjairól érkezők pedig féláron válthatnak vonatjegyet Debrecenbe július 19. és 24. között.

Az eddigiekhez hasonlóan az egyetem ezúttal is külön programokkal várja a pályakezdőket, a Debreceni Startup Kerekasztal pedig a fiatal vállalkozóknak kínál érdekességeket. Az idei év újdonsága Mautner Zsófi és Széll Tamás látványkonyhája lesz, ahol minden délután egy-egy ismert zenekar veszi át az irányítást bizonyítva, hogy lehet egyszerre főzni és énekelni.

A Campus Fesztivál 2008-ban indult, és az elmúlt tíz év alatt több mint 530 ezer látogatót vonzott. Az első rendezvényen 27 ezren voltak, idén a szervezők reményei szerint 100 ezren is eljönnek majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek