Mesés játékokra várják a gyerekeket szombaton Hollókőn

Mesés játékokra várják a gyerekeket szombaton Hollókőn

 Mesés várjátékra várják a gyerekeket szombaton, július 15-én Hollókőn. A világörökségi település várában középkori hangulatot teremtenek, de a vitézi próba és az ostromjáték mellett még a sárkánnyal meg kell küzdeniük a vitézeknek – írja az MTI.

Fotó: Hollókő, az élő falu / FacebookForrás: Travelo

 Minden évben egy napon mesebeli figurák kelnek életre, így a gyerekek találkozhatnak az öreg királlyal, a meseszép királylánnyal és a hatalmas, tűzokádó sárkánnyal is.

A Nógrád megyei világörökségi faluban minden gyerek vitézzé vagy hercegkisasszonnyá változik, amint átlépi a vár kapuját, ezután különleges próbákon bizonyíthatja bátorságát, ügyességét, furfangos észjárását.

Szombaton igazi lovagok tanítják a fegyverforgatás fortélyait és a harci eszközök használatát a vár falai között, így minden résztvevő megtanulja, hogyan védje a meg a várat egy ostromtól, bekapcsolódhatnak a viadalokba, különböző harci eszközökkel vehetik be a középkori falakat.

Fotó: Hollókő, az élő falu / FacebookForrás: Travelo

 A várjáték keretein belül lehetőség nyílik a mesés kincsek megkeresésére is.

A 14 év alatti, jelmezbe öltözött hercegnők, királylányok, várkisasszonyok, hercegek, királyfiak és vitézek ingyenesen vehetnek részt a programokon, a kézműves foglalkozásokon és a várlakomán. Bővebb információk az esemény közösségi oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek