Dinó-rajongók figyelem! Kisvonatozós nyílt napok az iharkúti lelőhelyen

Dinó-rajongók figyelem! Kisvonatozós nyílt napok az iharkúti lelőhelyen

 

Ha gyermeke menthetetlenül beleszeretett a dinókba, mert elvitte a Budakeszi Vadasparkban egy hónapja nyitott látványos tárlatra vagy a Veszprémi Állatkertben található számtalan életnagyságú dinóhoz, akkor igazán izgalmas programot tudunk júliusra ajánlani a családnak. Idén is megrendezésre kerül ugyanis a DinoExpo, mely a Bakonyban található iharkúti ásatásokat ismerteti meg a látogatókkal.

Még van idő elmenni Budakeszire a nyílt napok előttFotó: hollosye / Travelo

A kutatók a lelőhely szomszédságában lévő településeken, Németbányán és Bakonyjákón a dinoszauruszokhoz és a kutatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb szabadidős és kulturális programokkal egész napos tartalmas elfoglaltságot szeretnének biztosítani a vendégek számára.

Németbányán folyamatosan várja az érdeklődőket többek között a Bakony-Balaton Geopark és a Magyar Madártani Egyesült standja, kirakodóvásár, a faluház nagytermében tematikus filmvetítések, illetve napi egy dinós előadás. Bakonyjákón a gyerekeket szólítja meg a játékos „dinóásatás", valamint a Geo-játszóház, a Betyárkunyhónál pedig egész nap hagyományőrző pásztor- és betyárprogram ostorkészítéssel és kincskereséssel.

A DinoExpressz (vonatos kirándulás az iharkúti lelőhelyre) a Geotúra Bakonyjákón programokon részvétel regisztrációhoz kötött, amit itt tehet meg – minden családtagot külön regisztrálni kell. Itt tudományos alapossággal megírt leírást is talál a programokról, érdemes végigolvasni.

A nyílt napok időpontjai:

1) 2017. július 19. (szerda) - eső esetén: július 21. (péntek)
2) 2017. július 22. (szombat) - eső esetén: július 24. (hétfő)
3) 2017. július 28. (péntek) - eső esetén: július 30. (vasárnap)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek