Mini vendégvonatok zakatoltak Szarvason a Mozdonyok Nagy Napján

Mini vendégvonatok zakatoltak Szarvason a Mozdonyok Nagy Napján

 

Több százan voltak kíváncsiak vasárnap a Mini Magyarország különleges vendégvonataira. A mozdonyok füstje nem csak modellezőket és vasútmodell rajongókat csapta meg,hanem gyerekek, családok is szép számmal érkeztek ezen a különleges napon.

Fotó: Szarvasi Mini Magyarország Makettpark

Hatalmas sikere volt a park kalauzainak, akik kimondottan erre a napra érkeztek, jegyeket kezeltek és ajándéksípokkal lepték meg a Mini Mozdonyok Napjára érkező gyerekeket. A mintegy ötszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózaton a vasutas napon is a látogatók indíthatták gombnyomással a makettpark saját vonatait.

Erre az alkalomra a témában jeles szakembernek számító Veres István (LGB) is elhozta kedvenceit, így gombnyomásra lehetett indítania Harz hegységi vonatot, a Rio Grande hegyi vonatot és az Alpine Classic Pullman Express „Krokodil"-t is.

Fotó: Szarvasi Mini Magyarország Makettpark

A látványt hangzó élmények kísérték: a vonatok csilingeltek, zakatoltak, fékeztek, nyikorogtak, akárcsak a valódi pályaudvarokon. A modellek útja mini hidakon és alagutakon át a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezetett – és vezet a hétköznapokon is, amikor a park állandó attrakciójaként olyan legendás magyar vonatok közlekednek, mint például a Gyenes György általkészített M41-es „Csörgő", az M30 as "Szorgoska", a Árpád sínbusz vagy a BR 64 és BR 80 gőzösök.

Fotó: Szarvasi Mini Magyarország Makettpark

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg, és folyamatosan új attrakciókkal bővül. És mint korábban már megírtuk, Szarvasra a Makettparkon túl a pompás arborétum miatt is érdemes ellátogatni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek