Öt új repülőt lepleznek le a szolnoki RepTár pikniken a hétvégén

  Öt új repülőt lepleznek le a szolnoki RepTár pikniken a hétvégén

   

  Repülőgépek árnyékában piknikezhetnek az érdeklődők szombaton, a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum első önálló rendezvényén – írja az MTI. A színes programok mellett a RepTár együttműködési megállapodást köt a krakkói székhelyű Lengyel Repülési Múzeummal, és lelepleznek egy MiG-29-es vadászrepülőt.

  Összesen öt nagy leleplezéssel is készülnek. Szombattól lehet megtekinteni a múzeum legújabb kiállítási tárgyait, köztük az egykori szovjet légierő által 1986-ban rendszerbe állított 'Nagyvas' MiG-29-es sugárhajtású vadászrepülőgépet, amely elsősorban elfogó feladatokra, de földi célpontok támadására is alkalmas volt. Új látnivaló még a Mi-24D harci helikopter, a MIL Mi-4 helikopter, az F-104G Starfighter sugárhajtású vadászrepülőgép és a CF-104G Starfighter.

  Fotó: RepTár Szolnoki Repülőmúzeum / Facebook

  A pikniken lézeres raptorharcot vívhatnak a látogatók a Pákozdi Katonai Emlékpark foglalkozásán, bekapcsolódhatnak a Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület kutyás bemutatójába és a magasba lendül egy hét méter átmérőjű kooperációs ernyő is. Fizikai kísérleteket tart Zsíros László Róbert, a Szertár című tudományos portál vezetője, egyebek közt bemutatja a házi készítésű, napenergiával működő hőlégballonját is a közönségnek. Ezen kívül drónbemutató, mászófal és „helikoptertúra" is várja a látogatókat, a Darumadárra szállva akár több tízméteres magasságba lehet emelkedni. A Vagon Színpadon bábelőadást láthatnak az érdeklődők, a RepTár fölött pedig helikopterek húznak el.

  A rendezvényre a belépő egységesen ezer forint, 6 éven aluli gyerekeknek ingyenes.

  A piknikre reggel 9 órától este 18 óráig várja látogatóit a múzeum, amelyet később újra megnyitnak a 20 órakor kezdődő Quimby koncertre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!