Több izgalmas új attrakcióval bővül a dubaji paletta

 Ha idén nyáron Dubajba látogat, még több oldaláról ismerheti meg a legeiről ismert arab országot, tudtuk meg annak turisztikai képviseletétől.

Élő biológiaóra a fokozottan védett cserepesteknősselFotó: Wild Wadi Marketing / Dubai DTCM

 Ha gyermekekkel vagyunk, és már felkerestük a sivatagi Disneylandet, érdemes a kölyköket megismertetni Dubaj élővilágával is, mely nem csak tevékből és sólymokból áll, bármennyire is ez a kép él a köztudatban. Az utazó meglepődve tapasztalja, hogy ezen az éghajlaton is gazdag, színes, változatos állatvilág várja a látogatókat.

A Burj Al Arabtól nem messze található a Teknős Rehabilitációs Központ, ahová még belépőjegyet sem kell előre váltani. A látogatás, és a szerdánkénti teknősetetés ingyenes esemény; nemrégiben ünnepelték a teknősök világnapját is itt. A mentőprogram célja a gyógyult teknősök visszaszoktatása, s a program sikerességét jelzi, hogy az évek során 560 gyógyult teknős kapott új esélyt.

Dubajban Atlantisz elveszett városa is megelevenedik. Az óceán élővilágát kedvelők számára a Lost Chambers akvárium lehet ennek az atlantiszi kirándulásnak a fő látványossága. Itt cápákkal úszhatunk, delfinekkel találkozhatunk, vagy éppen oroszlánfókákkal „szelfizhetünk". A kevésbé kalandvágyók kikapcsolódásként jógaoktatáson vehetnek részt, miközben az üvegfalon túli tengeri élővilágban is gyönyörködhetnek.

Ras Al Khor vadvédelmi rezervátumFotó: Dubai DTCM

 A Ras Al Khor Wildlife Sanctuary tökéletes a madarak megfigyeléséhez és fényképezéséhez, de ideális hely piknikezéshez is, és ha szerencsénk van, akkor a környék kisebb, az ember társaságát kedvelő madarait is jóllakathatjuk.

A sólyom az erő és bátorság jelképe, és egyben az Egyesült Arab Emírségek nemzeti madara is. Dubajban a Platinum Heritage nevű magán solymászat rendelkezik a világ leghíresebb és lekeresettebb sólymaival. Ha elég bátrak vagyunk, akkor itt testközelből ismerhetjük meg ezt a fenséges, királyi madarat.

Dubajban nem éppen őshonos állat a pingvin, de az ország ezt a problémát is megoldotta: megépítette nekik is az ideális élőhelyet. Ez a Ski Dubai, ahol a pingvinsimogatást síeléssel ötvözhetik a látogatók. Ha szeretnénk, azt is megnézhetjük, hogyan tanítják be őket a show-ra

A Union House egyik terme: itt született a modern Egyesült Arab EmírségekFotó: Dubai DTCM

 

Látogatható vált Dubaj két történelmi épülete

Dubaj nem olyan fiatal ország, mint gondolnánk. Az Etihad Múzeum biztosítja a látogatók számára, hogy megismerhessék Dubaj két, ikonikus történelmi jelentőségű épületét. Ezek egyike a Union House, ahol 1971-ben a mai modern Egyesült Arab Emírségek megszületett. Az épület Guest House része szintén szimbolikus jelképe Dubajnak.

A látogatók – előzetes időpont egyeztetés után – beléphetnek az épület magánrészébe is, ahol Rashid sejk irodáját és étkezőjét is megnézhetik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek