Közös szekérhúzással ünneplik szombaton az indiai kultúrát

Jóga, indiai zenei bemutató, hennafestés, gyerekprogramok, ételkóstoló és indiai bazár - csak néhány program a szombati Szekérfesztiválról. A vallási tolerancia ünnepeként ismert fesztivál a Vörösmarty térről indítja szekerét, amelyet a közönség délutánra húz be a Városligetbe.

Budapest legszínesebb indiai karneválját június 24-én az Andrássy úton, a Városligetig haladva kell keresni. Szombaton rendezik meg ugyanis a 24. Szekérfesztivált Budapest belvárosában, amelynek idei témáját a jóga és a mantra, az összekapcsolódás technikái köré építették. Mivel a nyári napforduló mellett ezen a hétvégén ünneplik a Jóga Világnapját is, ezért az Indiai Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége országos rendezvénysorozatot szervez szombatra és vasárnapra Gangesz-Duna Fesztivál és Nemzetközi Jóganap címmel, melyen a tradicionális jógaiskolák indiai és hazai képviselői a jóga pozitív mentális és élettani hatásait népszerűsítik az ország számos pontján.

Szekérfesztivál

 Ennek a programsorozatnak része a Szekérfesztivál is, amelyet először 50 évvel ezelőtt szerveztek nyugaton, azóta pedig több mint 500 városban honosodott meg. A Puri városából származó hagyomány szerint ilyenkor Krisna egy különleges formáját egy hatalmas szekéren, díszes felvonulás keretében húzzák végig a városon - olvasható a Szekérfesztivál oldalán. Az idei budapesti fesztivál szekere a fővárosi Vörösmarty térről indul és a Deák tér - Andrássy út - Hősök tere - Városliget útvonalon halad. A szekér 13 órára érkezik a Városligetbe.

A Városligetbe érve aztán a zöld füves területen estig tartó India Fesztivállal várják az érdeklődőket, ahol India kultúráját a gasztronómiától kezdve a művészeteken át egészen az önismereti, filozófiai mélységekbe merülve ismerhetik meg. De lesz jóga, indiai zenei bemutató, hennafestés, tánckavalkád, dobshow, számos gyerekprogram, előadások, kérdezz-felelek programok, ételkóstoló és indiai bazár is. A színpadi műsort Rahul Chhabra, India magyarországi nagykövete nyitja meg. A rendezvény ingyenes, a programokról bővebben itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek