A világon egyedülálló vármakett park nyílt Dinnyésen

  A világon egyedülálló vármakett park nyílt Dinnyésen.

  A Velencei-tó mellett nyitotta meg kapuit a dinnyési Várpark – írja az MTI. A parkot tervező és kivitelező Alekszi Zoltán célja az volt, hogy elfeledett, romos várakat abban a formájában láthassunk viszont, amilyenek fénykorukban lehettek. A várak rekonstrukciós elképzelések alapján készültek el ugyanabból az anyagból, melyből eredetileg is álltak, azaz kőből, téglából és fából. 

  Hiteles makettek sokaságát láthatjuk - A képre kattintva galéria nyílik!
  Galéria: Dinnyési Várpark
  Fotó: ehollosy / Travelo

  A várak a történelmi Magyarországot ábrázoló sétányon belül találhatók, eredeti helyükön. Rövid történetük három nyelven olvasható, ugyanígy az összes magyar uralkodó, fejedelem és kormányzó neve és legfontosabb tettei. Emléküket kilencven emlékoszlop őrzi a sétány körül.

  Idén felavatásra került a Magyar Várkutatók Emlékháza, mely egyben vetítőterem is. A látogatók Fodor Zsolt várakról készült látványrajzait nézhetik meg.

  A gyerekek nagyszerűen elfoglalhatják itt magukat
  Galéria: Dinnyési Várpark
  Fotó: ehollosy / Travelo

  A Travelo már járt itt, és örömmel látta, hogy a kevéssé ismert magyar várak makettjein túl van többféle játék is a kertben: népi játékok, lengőteke, karikadobálós, hinta és társaik. Az árnyas piknikasztaloknál kényelmesen meguzsonnázhatunk.

  A Múzeumok Éjszakáján, 2017.június 24-én este a Várpark ki lesz világítva.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!