Középkori forgatagon mulathat Diósgyőrben július végén

Középkori forgatagon mulathat Diósgyőrben július végén

 Július utolsó hétvégéjén megelevenedik a történelem Diósgyőrben: rettegett harcosok, buhurt aréna, hadi torna, szekértábor, középkori táncok, vidám történetek, zenés komédiások, mesteremberek és a Diósgyőri vár teljes udvartartása várja a látogatókat egy időutazásra. A Középkori Forgatag Európa legjobb, legnevesebb fesztiváljai között szerepel, hiszen idén elnyerte a Minősített Európai Fesztivál címet, tudtuk meg a szervezőktől.

Fotó: Középkori forgatag

Fordulatos, meglepetésekkel teli történelmi elődás és látványos küzdelmek várnak a nézőkre délelőttönként a Bajnokok viadalán, délután pedig a Legendás kardforgatókat láthatják. A Buhurt arénában pedig a barcelonai Nemzetek Viadalán szereplő magyar csapat is képviselteti magát vendégeivel. A középkori lovagi sport ma már az izgalmas páncélos „full kontakt" történelmi vívás elnevezése. A hagyományőrző csapatok látványos csatában mérik majd össze erejüket, ahol fegyverek ropognak és ágyúk is eldördülnek majd. A valósághű viadalok és az izgalmas múltidézés szombaton éjszaka is folytatódik.

A program nem csupán a lovagokról szól, akik a királyné kegyeiért harcolnak, hiszen a Forgatagon is helyet kapnak a középkori táncok, vásári komédiák és a Diósgyőri vár történetét idéző jelenetek. Mesteremberek sora és számos szórakoztató program várja a látogatókat, többek között solymászbemutató. Kassai Lajos világrekorder lovasíjász is vendégeskedik a rendezvényen.

Fotó: Középkori forgatag

 Az Alsó várudvaron középkori szekértábor, kaloda, szégyenketrec, középkori játszótér, íjászat és hangsimogató várja az érdeklődőket. A bátrabbak a játékos lovagi viadalon is összecsaphatnak, részt vehetnek a „bajvívó oskolában" vagy az „apródi viadalon".

Európa egyik legjobb fesztiválja

Az Európai Fesztivál Szövetség az európai kultúrában betöltött fontos szerepét és autentikusságát elismerve a rangos Minősített Európai Fesztivál címmel tüntette ki a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. által szervezett Középkori Forgatagot. A közel két évtizedes múltra visszatekintő program ezzel felkerült a kontinens fesztiváltérképére.

Fotó: Középkori forgatag

 További információkat a rendezvényről annak Facebook-oldalán talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek