Győrkőcfesztivál ingyenes programokkal és szálláshelyekkel

Mintegy ezer ingyenes program várja a gyermekeket tíz helyszínen június 30. és július 2. között a Győrkőcfesztiválon Győrben – írja az MTI.

A rendezvény Facebook-oldaláról azt is megtudtuk, hogy az a gyermek, aki saját fényképpel érkezik, ingyenesen játszhat a fesztivál összes programján, és több győri szálláshely kínálatát is ingyenesen veheti igénybe. Nekik a győri uszodában és a Xantus János Állatkertben sem kell majd fizetniük.

Fotó: Győrkőcfesztivál / Facebook


A tizedik alkalommal tartandó rendezvényen a helyszínek elnevezéseiben a július végi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) is megjelenik. A megnyitó péntek este lesz a Dunakapu téren, ahol Borkai Zsolt polgármester a hétvégére átadja a város kulcsát a gyermekeknek, és visszahozza Győrbe a jelenleg országjáráson lévő EYOF-lángot. Aznap mások mellett Szalóki Ági és a 100 Folk Celsius ad koncertet. A nap tűzijátékkal zárul.

Szombaton és vasárnap a Széchenyi tér ismét pancsoldává alakul, a Király utcában ugrálóvárak és rodeó foci várja a gyermekeket, a Kazinczy utca pedig a kézműves termékeknek és foglakozásoknak ad majd helyet.

A fesztivál központi helyszínén, a Bécsikapu téren a hangszerekkel lehet majd megismerkedni, lesznek családi társasjátékok, meseposta és helikopterszimulátor. A Várágyúknál versolimpiát tartanak, ahol a kortárs magyar gyerekirodalom költői, meseírói – mások mellett Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Varró Dániel, Finy Petra és Szabó Bori – várják a legkisebbeket.

Fotó: Győrkőcfesztivál / Facebook


A hétvége során lesz itt versolimpia, reneszánsz játékok, felhővadászat és verklis karaoke is. Vasárnap többek között a Rippel Akadémiai artistái és Ungár Anikó bűvésznövendékei szórakoztatják a gyerkőcöket, este 18 órától pedig a Makám zenél.

Ezen az oldalon olvasható azoknak a szállodáknak a neve és elérhetősége, ahol a IV. Győrkőcfesztiválon ingyen hajthatják álomra a fejüket a fesztivál kiemelt vendégei, azaz a gyerekek, ha a fotójukért cserébe kapott karszalagot felmutatják.




Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek