Kötélhúzó bajnokságot tartanak hétvégente a lezárt Szabadság hídon

Kötélhúzó bajnokságot tartanak hétvégente a lezárt Szabadság hídon

Egy budapesti civil kezdeményezésnek köszönhetően a fővárosiak a Szabadság hidat négy hétvégén ismét birtokba vehetik, hogy élményekkel és emlékekkel is összeköthesse a Duna két partján élőket - fogalmaz közleményében a Budapest Városarculati Nonprofit Kft.

Június és augusztus két-két hétvégéjén a hidat a piknikezőknek, gyalogosoknak, kerékpárosoknak engedik át, június 17-én délelőtt pedig budapesti általános és középiskolák mérhetik össze erejüket a Budapest Kötélhúzó Bajnokságon, de a diákokon kívül a szervezők egyéni résztvevők jelentkezését is várják. A nyertesek 500 000 forint értékű sportszerutalványt kapnak.

Június 24-én a budapesti Egyetemek Kötélhúzó Bajnokságát rendezik meg, amikor négy felsőoktatási intézmény hallgatói mérkőznek meg egymással. A Budapest Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Testnevelési Egyetem hallgatói küzdenek majd. Az első helyezett csapat tagjai egy erre az alkalomra készült kupát vehetnek át.

Fotó: Süveg Áron

A további időszakokban a Város és Folyó Egyesület (Valyo) koordinálása alatt önszerveződő, közösségi térré alakul át a Szabadság híd. Az érintett hétvégéken a Fővárosi Önkormányzat cégei vállalják a híd takarítását, a közösségi közlekedés átszervezését, hogy fennakadás nélkül megoldható legyen a híd szabadságolása - olvasható a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek