Indul a Gólya Road Show: figyelje meg testközelből a gólyagyűrűzést

  Indul a Gólya Road Show: figyelje meg testközelből a gólyagyűrűzést.

  Június közepén kezdődik meg a fehér gólyák látványgyűrűzése a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szervezésében – írja az MTI.

  Idén júniusban több olyan gólyafióka-gyűrűzési akciót szervez az egyesület a közönség bevonásával Nagykátán, Tápiószentgyörgyön és több környező településen, amelyeknek köszönhetően meg lehet ismerni a fehér gólyák vonulási viselkedését, repülési útvonalait és afrikai telelőterületeit.

  Fotó: Máté Mikus / Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült Tápió-vidéki helyi csoport / Facebook

   

  A gólyafészkeket csak emelőkosaras darus kocsival lehet megközelíteni, de annak érdekében, hogy az érdeklődők minél közelebbről láthassák a gólyákat, a szakemberek néhány fészeknél egy-egy fiókát le is visznek a közönséghez. Azokon a helyszíneken, ahol ez biztonságosan megtehető, hosszabb időre is megállnak, hogy a daru kosarában a vendégek is feljuthassanak a fészekhez. Ennek köszönhetően nem csak arra kínálkozik lehetőség, hogy az érdeklődők belepillanthassanak egy gólyafészekbe, de fényképezni, videózni is lehet a fűcsomókkal kibélelt fészekben a fejüket elfordítva lelapuló, sorban fekvő fiókákat.

  A Gólya Road Show rendezvényeinek folyamatosan frissülő részletei, a helyszínek várhatóan tovább bővülő listája a szervezet honlapján érhető el. A Gemenci-erdőben élő, fokozottan védett fekete gólyák életét pedig webkamerán követhetjük nyomon.

   

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!