Az új helyre költözött Aeropark repülőgépes játszótérrel várja a családokat

Az új helyre költözött Aeropark repülőgépes játszótérrel várja a családokat

A pünkösdi hétvégén már megnyitotta új helyén a kapuit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található szabadtéri repülőgép múzeum, a közkedvelt Aeropark. A reptéri parkolók bővítése miatt végrehajtott költözés előnyére vált a kiállításnak. Egy sor újdonság mellett tisztább és kellemesebb környezet várja a látogatókat, tudtuk meg a Budapest Airport illetékeseitől.

Jót tett a költözés az Aeroparknak, hisz bővült az élmények soraFotó: Budapest Airport Kommunikáció

A korábbinál nagyobb és kellemesebb körülmények között mutatja be a ferihegyi Aeropark a magyar polgári légiközlekedés legjavát felvonultató, egyedülálló gyűjteményét. Közel negyven évet ölel fel a kiállítás, az egykori nemzeti légitársaság, a MALÉV legelső Li-2-es típusú repülőgépétől egészen a híres „nagyvasig" vagyis a Tuplojev TU-154 B2-ig, amelyben nemcsak számos repülőgép, hanem több föld kiszolgáló jármű, az első ILS (vagyis csehszlovák, Tesla gyártmányú) műszeres leszállító berendezés, és többféle kiszerelt repülőgép hajtómű is megtekinthető.

Az új helyen megnyitott Aeropark egy ügyesen átalakított AN-2-es felhasználásával repülőgépes játszóteret is kialakított, amit azonnal birtokban vettek a gyerekek, számos Aeropark-Aeropark járatot repülve – természetesen a földön. Nagy sikere van a repülőgép formájú virágládáknak és a betoncsíkra felfestett futópályának is.

Az Aeropark szervezésében folytatódnak a népszerű autóbuszos repülőtér látogatások is, amelyeken a szerencsések egy, a Malév Air Tours színeire festett Ikarus 250 típusú, légkondicionált autóbusszal járhatják be a repülőtér hatalmas területét és bepillanthatnak a légiközlekedés földi kulisszái mögé.

Fotó: Budapest Airport Kommunikáció

A június 3-án próbaüzemben megnyitott kiállításon tovább folyik a finomhangolás, hogy a közelgő két rendezvényre, a tervek szerint júliusban várható Autók és kávé az Aeroparkban, illetve a Múzeumok éjszakájára már minden tökéletesen üzemben legyen. További információk a honlapon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek