Karácsonyi díszletet kap Roxfort a kaliforniai témaparkban

Karácsonyi díszletet kap Roxfort a kaliforniai témaparkban

Néhány napja jelentette be a Universal Studios Hollywood, hogy már javában készül az év végi ünnepi szezonra-, ezért valami egészen különleges látványossággal készül bejárható filmparkjában. Egészen pontosan Roxmorts, a varázslók lakta kis hegyi falut és a Roxforti kastélyát burkolja majd ünnepi dekorációba és LED-es égősorokba, amit aztán lélegzetelállító hatásúnak ígért fény- és hangeffektekkel kiegészítve mutatnak majd be részleteiben is Karácsony Harry Potter mágikus világában címmel.

 

Fotó: Universal Studios Hollywood

Roxmorts egyébként a filmben a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola közelében található, a Roxfort Expressz is ennek a falunak a vasútállomására érkezik meg tanév elején, és innen szállítja vissza a roxfortos diákokat Londonba.

Kalifornia egyik legnépszerűbb - filmstúdióként is működő - témaparkja pedig ebbe az ünnepi hangulatú faluba építette meg a Harry Potter-filmekhez hűen a hóval borított tetejű épületeket, alakította ki a macskaköves utcákat, és persze nem feledkeztek meg a Három Seprű kocsmájáról sem, ahol például a látogatók még a legendás vajsört is megkóstolhatják majd.

A Universal 2016 tavasza óta tartja műsorán a Harry Potter és a tiltott utazás című hiperrealisztikus, mostanra 4D-s látványossággá fejlesztett előadását, de az orlandói parkjában egyébként már régóta üzemelnek Harry Potter témájú játékok. 2010-ben nyitotta meg kapuit például a Roxfort falai közt játszódó Tiltott utazás, 2014 óta pedig a Harry Potter varázslatos világa – Abszol út is látogatható.

 

Fotó: Travelo, 2016

Annyit már lehet tudni, hogy a karácsonyi fényekbe öltöztetett Roxmorts a Universal stúdiótúráinak egyik állomása lesz, de a szerkesztőségünkbe érkezett közleményük szerint csak a következő hónapokban szivárogtatnak majd ki a karácsonyhoz kötött programokról és az újabb élményelemekről több infót.

 

Fotó: Travelo, 2016
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek