Gyula öt fesztivállal kényezteti idén nyáron a látogatóit

Gyula öt fesztivállal kényezteti idén nyáron a látogatóit

 

Ötven program, három új színházi bemutató és öt fesztivál várja a Gyulai Várszínház idei nyári, 54. évadában június 29. és augusztus 13. között – írja az MTI.

A nyári évadot június 29-én az Experidance együttes Nostradamus - Világok vándora című produkciója nyitja meg, amelyben fellép Ganxsta Zolee zenész is.

Az első bemutató július 7-én a Szentivánéji álom című táncjáték lesz Kulcsár Noémi koreográfus rendezésében. A másodikat augusztus 4-én tartják: Beczásy Áron rendezésében Arany János A nagyidai cigányok művét láthatják az érdeklődők. Harmadik bemutatóként a Maladype Színház művészei Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című darabját viszik színre, amely egyben a nyári évad zárása is lesz augusztus 11-én és 12-én.

Fotó: Gyulai Várszínház / Facebook

Idén 13. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Shakespeare Fesztivált, amelyre izraeli, román és szlovák produkciókat is meghívtak. Izraeli produkció még sosem szerepelt a fesztivál programjában, most a Lear király többszöri fesztiváldíjas darabot mutatja be a külföldi teátrum.

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a határon túli magyar színházak fellépési lehetőségére is, a tíznapos Shakespeare Fesztiválon mások mellett Zsótér Sándor a III. Richárdot, Bocsárdi László a Tévedések vígjátékát rendezi, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház a Shakespeare, Sonnet 66-ot adja elő angol nyelven.

Fotó: Gyulai Várszínház / Facebook

Július 1-jén és 2-án lesz a Körös-völgyi sokadalom, 17-én az Irodalmi Humorfesztivál, 22-én és 23-án pedig idén is megrendezik a Gyulai Vár Jazz, valamint a Vár Blues Fesztivált. Komolyzene is szerepel a kínálatban, a köztelevízió Virtuózok című produkciójának öt fiatal tehetsége lép fel a várszínpadon - mondta a megbízott ügyvezető.

Kiállítás is színesíti a programot, a 2016 év kiállítása címet elnyerő Simándy 100 című, Simándy József operaénekes munkásságáról szóló tárlat július 17-én nyílik meg a kamaragalériában.

Az Arany János-emlékévhez kapcsolódva augusztus 3. és 6. között az „Arany 200 busz" elnevezésű, egyedi látványvilágú mozgó kiállításon idézik meg a költő-író emlékművét.

A kínálatban szerepel Csehov Sirálya, amelyben mások mellett Oszvald Marika, László Zsolt, Trokán Nóra lép fel. Alföldi Róbert főszereplésével láthatják Molnár Ferenc Egy, kettő, három című darabját a nézők. Ifj. Vidnyánszky Attila rendezi a Liliomfit. Zelei Miklós 1957-ben és a rendszerváltás idején játszódó szerelmi történetét, a Hubertuszt a Kárpátaljai Magyar Drámai Színház viszi színre.

Közkedvelt klasszikusok is szerepelnek a repertoáron, így például a Római vakáció című romantikus zenés produkció vagy az idén ötvenéves Hair musical. Idén is lesz felolvasó színház, mesejáték, bábelőadások, utcaszínház és workshopok. Gyulára eddig is érdemes volt gyerekekkel utazni, most ráadásul a gyerekeknek szóló darabok közül többet a gyulai Várfürdőben mutatnak be.

Ha kedvet kapott egy gyulai kiruccanáshoz a nyáron, ne hagyja ki a Gyulán kihagyhatatlan gasztronómiai élményekről írott cikkünket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek