Ez a világ legszínesebb falva, amit a turisták kedvéért pingáltak ki

230 csupasz falú ház tetejét és homlokzatát borították be színes festékkel, hogy ma az Instagramon ismerje meg az egész világ Kampung Pelangi nevét. Aki ebbe a faluba beteszi a lábát, akár azt is elmondhatja, hogy tényleg járt a szivárvány tövében.

Mert a Semarang tartományban fekvő Kampung Pelangi nevű faluban tulajdonképpen tényleg nem sok minden van, amivel kiemelkedhetne a többi indonéz település közül. Ezért a falu vezetése elhatározta, hogy mindezen változtatnak, és valami olyat tesznek, amitől aztán majd rájuk is felfigyelnek a turisták.

Az Indonéz Építészek Szövetségének segítségével összesen háromszáz millió indonéz rúpiából (6,2 millió forint) vettek festéket és ecsetet; majd összecsődítették a falu lakóit és a környék legkreatívabb falfirkászait, akik aztán rajzoltak a házfalakra és színeztek mindent, amit csak tudtak. Így pompázik ma az egy hónapos kalákában végzett munka után Kampung Pelangi 232 házának fala, tetőcserepe és szűk hídja a szivárvány minden színében - még akkor is, ha utóbbi korlátjának javítására már nem jutott pénz.

Village improvement program. . . . . . #kampungpelangi #kampungtematik #semarang #village #rainbow #like4like #nganu

Arief Rakhman (@arieprakhman) által megosztott bejegyzés,

A falu kipingálásával áprilisban végeztek, az ötlet pedig olyan jól sikerült, hogy a színes házak gyűjteményeként emlegetett kisfalu híre az Instagramon keresztül lassan az egész világot bejárja - írja a Daily Mail. Hasonlóan színes látványosság egyébként a máltai Popeye-falu, amely egykor filmdíszletnek épült, ma pedig házai már komplett szórakoztató központként működnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek