Hálófülkés vonatokat indít az Adriára a MÁV

  Hálófülkés vonatokat indít az Adriára a MÁV

  Néhány hete írtunk itt a Travelón arról, hogy alaposan drágulnak a horvát autópálya díjak, így aztán azoknak, akik idén négy kerék helyett valami alternatívát keresnek az utazáshoz, van egy hírünk. A MÁV-START a szlovén és horvát állami vasúttársasággal közösen idén nyáron naponta indít majd hálókocsis vonatokat az Adriára.

   

  Fotó: MÁV-START

  A szlovén célállomás például Koper, ahonnan buszokkal könnyen elérhetők további népszerű isztriai üdülőhelyek, például Piran, Portoroz, Izola. A mediterrán tájon, olajfaligetek között kanyargó csatlakozó szlovén vonat Pula arénájáig viszi az utasokat. Az osztrák császár nyaralóhelyére, Abbáziába (horvát nevén Opatijába) pedig közvetlen Utasellátó hálókocsi indul Budapestről.

  Június 23-tól augusztus 25-ig, minden este 20:30-kor a Déli pályaudvarról – kerékpárszállító kocsival kiegészítve – startol az Istria SEA*YOU vonat Koper és Fiume (Rijeka) célállomásokkal. A Keleti pályaudvarról az Adria SEA*YOU vonat június 16-tól szeptember 8-ig szintén naponta köti össze a magyar fővárost a dalmát partvidék központjával, Splittel. A fiumei és a spliti vasútállomástól szinte minden fontos tengerparti nyaralóhelyre indulnak buszok; emellett Split különlegessége, hogy a vonatról azonnal kompra lehet szállni Brac vagy Hvar szigetek felé.

   

  SplitFotó: MÁV-START

  A három vasúttársaság a családok és a fiatalok pénztárcájához szabta az árakat: a vonatjegy Isztriára már 49 euróért (jelenlegi árfolyamon 15 190 forintért) váltható meg oda-vissza útra- olvasható a MÁV-START közleményében. A menetrendet úgy alakították ki, hogy reggel érkezzenek az utasok a tengerpartra, a nyaralás utolsó napján pedig este indulhatnak vissza, a vonatok másnap reggel érnek a magyar fővárosba. Ezzel a nyaralás két nappal megtoldható, a vonaton pedig a tengerparti szállás áránál jóval olcsóbban kínálnak fekhelyet. Családok, baráti társaságok a 4-6 ágyas fülkéket, párok a kétágyas elhelyezést választják szívesebben.

  A Fiuméba (Rijekába) és Koperbe közlekedő Istria SEA-YOU vonat Magyarországról a schengeni övezetbe tartozó Szlovénián át halad, ezért nincs éjszakai határellenőrzés, zavartalanul pihenhetnek az utasok. A Splitbe közlekedő Adria SEA-YOU vonat pedig kicsit korábban, 18:15-kor indul Budapestről, így még éjfél előtt ellenőrzik a horvát határon a rendőrök. A jegyárakról és indulási időpontokról itt a MÁV-START weboldalán olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!