Ingyenes, egész napos családi programok Óbudán, a Népzeneoktatás ünnepén

2017. május 19-én és 20-án rendezik meg első alkalommal Óbudán a Magyar Népzeneoktatás Ünnepét. Az ingyenes hagyományéltető országos művészeti fesztivál két napon keresztül számtalan gyerek és felnőtt programmal várja az érdeklődőket Óbuda több helyszínén, tudtuk meg a szervezőktől.
 

Óbuda főtereFotó: Synwell / Flickr.com


A népzenei műhelyek Mesterek és Tanítványok koncertjei mellett május 20-án, a Fő tér nagyszínpadán egy különleges hangszeravatásra kerül sor a Cimbalom ünnepen. A hangszert a nagyközönség előtt első alkalommal 16:30 órától a Balogh Kálmán Trió koncertjén hallhatjuk. A nagyszínpadon kora délutántól késő estig a magyar népzene és világzene jeles muzsikusai váltják egymást. 18.30-tól Nikola Parov Quartet és Herczku Ágnes fergeteges koncertjére vigadhatunk, majd Virágvölgyi Márta és a „Hölgykoszorú", azaz csupa női népzenész muzsikál. A nap fergeteges táncházi mulatsággal zárul

Herczku Ágnes és Nikola ParovFotó: Századok Öröksége / Facebook


A fesztivált az egész napos szabadtéri családi programok teszik teljessé. Az ÖrömZeneTéren egész nap aprók tánca és közösségi muzsika, az Élő műhelyekben kézműves iskolák, mesterség és könyvbemutatók, a Magyar Hangszermíves Céh, a Nádudvari Szakiskola és a Tündérkert Muzsikás mesetér várja a közönséget. A Míves VásárTéren népművészeti, iparművészeti portékák vására, gasztronómiai csemegék tárháza, Népi játékok játszótere és kosaras körhinta várja a kisebb látogatókat. Részletes programleírást a rendezvény Facebook-oldalán találhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek