Artúr király legendájára épülő utazó hotel nyílik Walesben

Mit szólna egy éjszakához a családdal Artúr király barlangjában vagy a walesi erdőket őrző sárkány szemében, esetleg egy fekete kalap alakú kisházban? Ugye milyen furán hangzik? Pedig Wales a legendáira építve nyitja meg nyáron az első pop up hotelét, amelyet három gyönyörű vidékén is megturnéztat. Valami ilyesmiről szól a történelmi glampingezés.

Ezen a nyáron, Walse történetében ráadásul először nyílik egy olyan pop up hotel, amellyel az ország történelméhez kapcsolható legendákat dolgozza fel. Már hazánkban is egyre inkább kezd elterjedni, ami külföldön a nagyobb márkáknál évek óta bevált gyakorlat, hogy pop up, azaz ideiglenes jelleggel nyitnak valami különleges helyen néhány napra üzletet vagy kínálják ezen a helyen a szolgáltatásukat. A pop up szolgáltatás nemcsak a márkák ismertségét hivatott bővíteni, de a megújulni képes márkákhoz fűzhető különleges élményszerzés lehetőségét is igyekszik a vásárlókban megerősíteni. (Tavaly egyébként hasonló volt az is, amikor három napra megnyitották az egyébként évek óta zárva tartó Rácz Fürdőt.)

Az Epic Retreats nevű projekt név alatt, csak három hónapig működő hotel mögött például több utazási iroda és egy építő cég jó néhány hónapos munkája áll, amelyek arra vállalkoztak, hogy három turisztikailag kevésbé ismert helyen nyolc mobil, gyorsan összerakható bungalót húznak fel, és ezeket a nyáron három különböző időszakban meg is turnéztatnak - írja a TravelPulse.

 

Fekete Kalap, amely a XVIII. századi francia invázió-kísérletre utal, amikor több ezer - a walesi népviseletre még ma is jellemző - magas fekete kalapot viselő nő indult a kikötőkbe, hogy minden áron megvédje országát a támadástól
Galéria: Artúr király legendájára épülő utazó hotel nyílik Walesben
Fotó: Epic Retreats

Az ország nyugati régiójában például júniusban bukkannak fel ezek a szálláshelyek, ahol a mondák szerint egykor Artúr király is szívesen tengette napjait, és ahol a látogatóknak igazi falusi vendéglátásban lehet részük. Júliusban már az elképesztő természeti látványosságban bővelkedő Llyn-félszigetre költöztetik a lakókabinokat, augusztus közepétől szeptember elejéig pedig a déli Snowdownia Nemzeti Parkban lesznek megtalálhatók, ahol egyébként Wales legmagasabb hegye, az 1085 m-es Snowdown is magasodik.

A turisták különböző csomagokat vásárolhatnak előre annak függvényében, hogy hol, hány éjszakát szeretnének eltölteni, de aki tényleg kíváncsi erre a kalandra, annak igyekezni kell, mert csak 200 mobilházat lehet összesen kibérelni a három hónap alatt. Mindhárom, átmenetileg működő kempingterületen a walsei történelem és mitológia által megdizájnolt kis házakban a hálószoba mellé saját fürdőszoba és egy kisebb nappali tartozik.

 

Artúr király mágikus barlangja, ahol rendszeresen álomra szenderült
Galéria: Artúr király legendájára épülő utazó hotel nyílik Walesben
Fotó: Epic Retreats

A házaknak pedig nyolc különböző nevet és formát adtak, így aztán választhatunk Artúr király barlangja, Fekete Kalap és a Sárkány szeme névre keresztelt és a külsejében is arra utaló házak között. De ha valakinek például nem elég izgalmas a Fák szellemének vagy egy csillagvizsgáló-szerű, esetleg évszázadokkal ezelőtti stílusban, kőből épített, palatetős házikó, az még mindig lefoglalhatja magának a karomszerű állványra erősített Kis sárkány vagy a Bányász legendája bungalót. A kreatív szálláshelyekről bővebben ezen az oldalon olvashat.

 

A walesi erdőket őrző sárkány mindent látó szeme
Galéria: Artúr király legendájára épülő utazó hotel nyílik Walesben
Fotó: Epic Retreats
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek