A világon egyedülálló vármakett park nyílt Dinnyésen

A világon egyedülálló vármakett park nyílt Dinnyésen.

A Velencei-tó mellett nyitotta meg kapuit a dinnyési Várpark – írja az MTI. A parkot tervező és kivitelező Alekszi Zoltán célja az volt, hogy elfeledett, romos várakat abban a formájában láthassunk viszont, amilyenek fénykorukban lehettek. A várak rekonstrukciós elképzelések alapján készültek el ugyanabból az anyagból, melyből eredetileg is álltak, azaz kőből, téglából és fából. 

Hiteles makettek sokaságát láthatjuk - A képre kattintva galéria nyílik!
Galéria: Dinnyési Várpark
Fotó: ehollosy / Travelo

A várak a történelmi Magyarországot ábrázoló sétányon belül találhatók, eredeti helyükön. Rövid történetük három nyelven olvasható, ugyanígy az összes magyar uralkodó, fejedelem és kormányzó neve és legfontosabb tettei. Emléküket kilencven emlékoszlop őrzi a sétány körül.

Idén felavatásra került a Magyar Várkutatók Emlékháza, mely egyben vetítőterem is. A látogatók Fodor Zsolt várakról készült látványrajzait nézhetik meg.

A gyerekek nagyszerűen elfoglalhatják itt magukat
Galéria: Dinnyési Várpark
Fotó: ehollosy / Travelo

A Travelo már járt itt, és örömmel látta, hogy a kevéssé ismert magyar várak makettjein túl van többféle játék is a kertben: népi játékok, lengőteke, karikadobálós, hinta és társaik. Az árnyas piknikasztaloknál kényelmesen meguzsonnázhatunk.

A Múzeumok Éjszakáján, 2017.június 24-én este a Várpark ki lesz világítva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek