Több ezer üres dobozt kér a Mikulásgyár

  Több ezer üres dobozt kér a Mikulásgyár

  Bajban van a Mikulásgyár, nincs elég doboz, amibe csomagolják az ajándékokat. Ezt egy hétvégi balatoni disznóvágáson jelentették be, ahol a turistákat arra kérték, hogy munkahelyükön mondják el a döntéshozóknak, csatlakozzanak szervezetten is a karitatív akcióhoz. Az eseményen hívták fel a figyelmet arra is, hogy takarékosabban is bánhatnánk az élelmiszerekkel.

  Az akciót október 31-én a Takarékosság világnapja alkalmából szervezték. A Mikulásgyár disznóvágáson való részvételével, arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a magyarok meglehetősen pazarlóak, miközben sok család meg éhezik. Magyarországon a legutolsó adatok szerint 560 ezer tonna élelmiszer-hulladék keletkezik egy évben. Egy család évente átlagosan 100 kilogramm élelmiszert dob ki. A megvásárolt élelmiszerek 10 százaléka kerül kukába - olvasható a közleményben. A Mikulásgyár arra hívja fel a figyelmet, hogy ne dobjuk ki az otthon tartott, lejárat közeli élelmiszereket. Ezeket inkább vigyük majd el a december 2-től üzemelő Mikulásgyárba.

  Fotó: Illyés Tibor / MTI

   A Mikulásgyár adománygyűjtő akciójában évente több százezer családnak segítenek. A szervezetnek most az a legnagyobb problémája, hogy nincs elég doboz, amibe csomagolják az ajándékokat. Ezért olyan vállalatok jelentkezését várják, amelyek sok ezer dobozzal rendelkeznek és azt ingyenesen fel tudnák ajánlani a Mikulásgyárnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!