Ingyen mozizhat a legjobb animációs filmek hetén

A legjobb animációs filmek láthatók november 23. és 27. között a 14. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, amelyet az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin és az Art+ mozikban tartanak.

A fesztivál öt napja alatt több mint tíz új egész estés animációt és mintegy kétszáz rövidfilmet mutatnak be. A nyitófilm a japán Ghibli Stúdió első európai koprodukcióban készített rajzfilmje, A vörös teknős lesz, amely a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában nyert különdíjat. 

Fotó: Anilogue.com

Az egész estés filmek között látható lesz Claude Barras svájci rendező Életem cukkíniként című alkotása is. A főszereplő kisfiú alkoholista anyja halála után intézetbe kerül, majd a kezdeti nehézségek után Cukkini igaz barátokra lel, akiknek köszönhetően megtanul bízni, szeretni és élete így új fordulatot vesz.

De a közönség láthatja majd Bill Plympton vadonatúj, egészestés animációját, a Revengeance-t is, amelyben Rod Rosse, a kisstílű fejvadász hatalmas kalamajkába keveredik, mikor a Halálarc névre hallgató, birkózóból lett szenátortól kap megbízást.

Az Anilogue idei vendége Dánia lesz, így az új dán animáció legizgalmasabb alkotásaival is megismerkedhetnek az érdeklődők. A fesztivál nemzetközi vendégei számos műhellyel és előadással készülnek, néhány filmet pedig ingyenesen lehet megnézni. A gyerekeket a Rutkai Bori Banda várja egy animációt és zenét ötvöző Pizsamátor koncerttel. A programról bővebben itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek