Háromnapos halfesztivált tartanak Siófok főterén

  Péntektől vasárnapig ismét érdemes lesz Siófokra látogatni. Bár a Halfesztiválon a kulináris élményeké a főszerep, a halételeken kívül számos szórakoztató, kulturális és gyerekprogrammal várják a látogatókat.

  A rendezvénynek Siófok főtere ad otthont, ahol a különleges halételek mellett street food bajnoksággal, Halpiknikkel, kézművesekkel és koncertekkel is készülnek a szervezők. Pénteken a Víztorony kis színpadán például a Jazzmin, a Kálmán Imre Kulturális Központ (KIKK) előtti tér nagyszínpadán pedig a The Immigrants lép fel, amit fél kilenctől az Old Boys követ. Szombat délelőtt a Víztoronynál a Balaton TE Táncháza tart bemutatót, délután a Popdealers lép fel, de a nagyszínpadon táncbemutatókkal, gyerekkoncertekkel készülnek, este pedig a Margaret Island és a Paddy and the Rats koncert szórakoztatja a közönséget.

  A szombati Halpikniket a városháza parkolójában tartják, a KIKK színházterem 10-től este hat óráig ingyenes film-maraton keretében vetíti a Nagy Ho-ho- ho horgász című filmet. Vasárnap a Fő tér környékén délután 2 órától Street food versenyt tartanak Lázár chef zsűrizésével, az estét pedig Freddie, majd Ferenczi György és a Második Műszak koncertjável zárják.

  Fotó: Siófok Hivatalos Turisztikai Portál

  A KIKK előtti teraszon mindhárom nap a Balaton élővilágáról tartanak tárlatvezetést a kihelyezett akváriumok előtt. De a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár is külön programokkal készül, szombaton például 10 és12 óra között a könyvtár gyermekrészlegén kreatív, balatoni (hal)sarok várja a kicsiket ingyenes kézműves foglalkozásokkal.

  A Sió Mozi vasárnap 10 órától a Szenilla nyomában című animációs filmet vetíti, amit szombatig a KIKK jegypénztárában leadott rajzokért ingyen nézhet meg az első száz alkotó. A fesztivál ideje alatt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adományokat gyűjt. A programokról bővebben az esemény Facebook-oldalán.

  Még több hétvégi programért, olvassa el heti ajánlónkat!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!