20 000 legóból építette meg a Lánchidat és a Hősök terét

Több évtized, számos átalakítás, bombázás, szobordöntés és állítás után most egy eddig még sosem használt építőanyagból húzták fel Budapest két világhírű nevezetességét: megépült LEGO kockákból a Lánchíd és a Hősök tere Millenniumi Emlékműve.

Fotó: LEGO

Dóczy Balázs, hivatalos LEGO-építő közel 20 ezer kockával 4 hónapon keresztül dolgozott Budapest legemblematikusabb épületeinek LEGO-kiadásán, amelyre a LEGO Hungária kérte fel.

"Mivel a Millenniumi Emlékműnél sokkal több kutatómunkát kellett végeznem, és így alaposan megismertem a történetét, kicsit jobban a szívemhez is nőtt: összesen 28 szobrot tartalmaz (és 11 lovat), amiket először egyszínűre akartam megépíteni. Viszont a kiegészítők (palástok, fegyverek, sisakok, fejfedők) nem léteznek ugyanabban a színben (pl. fekete vagy zöld). Emiatt jött az ötlet, hogy legyenek színesek a szobrok. Ezután alapos kutatómunka következett, hogy megismerjem mind a 28 szobrot részletesen, és ennek megfelelően tudjam őket minifiguraként elkészíteni. Javaslom minden érdeklődőnek, hogy üssön fel egy lexikont, és vesse össze a LEGO minifigurákat a valódi szobrokkal, és döntse el maga, hogy ez mennyire sikerült!"– fogalmazott Dóczy Balázs, az építő.

A két alkotást a LEGO Hungária magyarországi központjában helyezték el, a közönség a LEGO Kreatív Sziget roadshow keretein belül nézheti meg november 5-én és 6-án, Budapesten, a Westend City Centerben.

Fotó: LEGO
Lánchíd és Hősök tere Legóból
Lánchíd
eredeti tervezője: William Tierney Clark - 1839.
méretarány: 1:225
súly: 6kg
hossza: másfél méter
10 ezer LEGO kocka

Hősök tere (Millenniumi emlékmű)
eredeti tervezője: Zala György - 1895.
méretarány: 1:80
súly: 4kg
1 m2 alapterület
8200 LEGO kocka
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek