Vacsorapárbajjal és dizájnvásárral vár a Bartók Béla út fesztiválja

Mintegy 50 helyszínen csaknem 80 esemény közül lehet válogatni Budapest Kulturális Főutcájának őszi fesztiválján. A Bartók Béla út galériái és kávézói izgalmas kulináris és kulturális programoknak adnak helyet szeptember 16. és 18. között, de dizájn vásárok és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket.

A kézműves workshopok, filmvetítések, irodalmi estek és dizájn vásárok mellett ínyenc gasztrotúrákra is el lehet menni, miközben az utcán lengyel zene szól. Az ELEVEN Ősz díszvendége ugyanis Lengyelország lesz. Kedvelt lengyel rajzfilmeket vetítenek majd (Pagony Könyvesbolt), lengyel zenekarok adnak koncerteket (pl. Gdansk Könyvesbolt és Kávézó) és egy egyedülálló fotómontázs kiállítás is nyílik a '44-es varsói felkelésről (Tranzit Art Café).

Az egyik legizgalmasabb lengyel-magyar programnak egy „vacsorapárbaj" ígérkezik, ahol 3 neves lengyel séf magyar, 3 kiváló hazai konyhafőnök pedig lengyel ételeket fog készíteni (Gellért Söröző és Brasserie).

A budai fesztiválhoz egy művészetpedagógiai kiállítás is kapcsolódik. A fiatalok és gyerekek számára meghirdetett pályázat keretében különféle meséket és kitalált történeteket kellett megvalósítani cipős dobozokból és régi játékokból. Az alkotásokat a Bartók Béla úti galériákban lehet megtekinteni.

„A helyi üzletek, galériák és kávézók tulajdonosai elkötelezettek a Bartók Béla út élhetőbbé tételében, ezért folyamatosan érdekes és kreatív programokkal, akciókkal szeretnénk még vonzóbbá tenni Budapest egyetlen kulturális főutcáját" – mondta a Faur Zsófia, a Bartók Béla Boulevard fellendítéséért dolgozó civil szervezet elnöke.

A rendezvények pontos helyszíneit és időpontjait itt találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek