Két napra megnyílik a gyulai Török Torony

  Szeptember 17-én és 18-án megnyílik az Almásy-kastély elzárt épületrésze.

  A Török, vagy Huszár Torony nemcsak bejárható lesz a Kulturális Örökség Napjain, hanem a titkaira is fény derül: az épületrész történetéről szóló előadásokkal is várják az érdeklődőket, mindezt ingyen.

  www.oroksegnapok.hu

   Az 1566. évi ostromot követő török építkezések során jöhetett létre a gyulai várral szemben álló kastély ma is álló, támpillérekkel megerősített, dongaboltozatos kapuépítménye, írja a turizmusonline.hu. Az 1740-es években gróf Harruckern Ferenc toronnyá alakíttatta a vár egykori védelmi rendszerének külső részeként funkcionált kaput, melyet törtvonalú vörösre festett sisak koronázott. A 19. század elején a külsejében átalakított építmény az Almásy-kastély elemévé vált.

  Ha Gyulára készül, mindenképp nézzen be a kastély gyönyörű szobáiba. Itt összeszedtük, miért rajongunk ezért a dél-alföldi városért, itt pedig azokat a programokat és látnivalókat találja meg, amelyeket a gyerekek is élvezni fognak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!