Tízemeletnyi csúszdázás: gyerekekkel a világ legnagyobb hajóján

  Bébiszitterek a piciknek, gyerekmedencék és vizes játszótér totyogós kortól, saját lounge a tiniknek - összegyűjtöttük, hogy milyen lehetőségekre számítson az, aki a gyerekeivel együtt vágna neki egy tengeri hajóútnak.

  Amikor a világ legújabb és legnagyobb óceánjáró hajója, a Harmony of the Seas megérkezett nyári báziskikötőjébe, Barcelonába, két éjszakát töltöttünk a fedélzetén, és felfedeztük, hogy mi mindent tud egy ilyen luxushajó. Látogatásunkkor ugyan alig voltak kiskorúak a fedélzeten, de a nyári szünetben és a nemzetközi ünnepek környékén nagyon sokan hajóznak a teljes családjukkal.

  Sok medence és csúszda közül választhatnak a gyerekek
  Galéria: A Harmony of the Seas gyerekszemmel
  (Fotó: Royal Caribbean International / royalcaribbeanpresscenter.com)

  Ahhoz, hogy könnyebb legyen a döntés, hogy gyerekkel vagy gyerek nélkül érdemes-e nekivágni egy ilyen nyaralásnak, összegyűjtöttük segítségül, hogy melyik korcsoportot milyen elfoglaltságokkal várják a hajón. Ez a lista a Harmony of the Seas kínálata alapján készült, de a legtöbb szolgáltatás a Royal Caribbean hajótársaság többi hajóján is elérhető.

  Fontos! Akár náluk, akár más hajótársaságnál nézett ki utat, mindig előre ellenőrizze, hogy a kiválasztott hajón pontosan milyen szolgáltatásokkal várják a gyerekeket, és persze azt is, hogy ön milyen szórakozási lehetőségekre számíthat, és ezek közül mi az, amit tartalmaz a hajózás díja, és milyen elfoglaltságokért kell majd külön fizetnie.

  Gyerekmedencéktől az őrült csúszdákig

  A legkisebbek külön strandot kaptak a Harmony of the Seas hajón, a Splashaway Bay-ben medencék és kicsiknek tervezett vizes játékok várják őket. 120 centis magasságtól pedig már a Perfect Storm nevű három óriás vízi csúszdát is élvezhetik a gyerekek.

  Vizes játszótér a kisebbek számára Galéria: A Harmony of the Seas gyerekszemmel(Fotó: Royal Caribbean International / royalcaribbeanpresscenter.com)

  De itt lehet kipróbálni az Ultimate Abysst is, ami a világ legmagasabb, hajóra épült csúszdája. Egy speciális, merevített aljú zsákban ülve a tizenhatodik emeletről a hatodikra érkezik pár szempillantás alatt. Ezért az adrenalinlöketért a felnőttek is megőrülnek, 110 centis magasság felett pedig már a gyerekek is használhatják.

  3D mozi és élőben előbukkanó mesekarakterek

  A hajón a DreamWorks rajzfilmstúdió egy sor meséjét nemcsak hogy 3D-ben nézhetik meg a gyerekek, hanem akár találkozhatnak is a szereplőkkel. A Shrek, a Kungfu Panda és a Madagaszkár hősei mindennap szembejönnek a hajó különböző pontjain. Ezeket a helyeket és időpontokat könnyen kideríthetik előre a szülők, utána pedig learathatják szemük fényénél a babérokat, ha ügyesen tálalják a meglepetést.

  6 és 36 hónapos kor között

  A legkisebbeknek külön napközit hoztak létre a hajón. Hat hónapos kortól három éves korig speciális készségfejlesztő foglalkozásokat tartanak nap közben a gyerekeknek, amire a szülők is csatlakozhatnak. De ha csak némi kettesben töltött időre vágynak a felnőttek, akkor felár ellenében a Royal Babies and Tots gondjaira bízhatják a gyerekeiket. A szülők egy speciális, csak a hajón használható mobilt kapnak arra az időre, amíg a gyerekükre mások vigyáznak, ezen bármikor megkérdezhetik, hogy minden rendben van-e a kicsivel, és természetesen a napközi is azonnal el tudja így érni a szülőket, ha szükséges.

  3 éves kortól 11 éves korig

  Ez persze egy elég széles korcsoport, úgyhogy még ezen belül is különböző elfoglaltságokkal várják a kisebb és nagyobb gyerekeket. De egy összefoglaló név alatt, Adventure Ocean elnevezéssel találjuk a programokat az ilyen korú gyerekeknek.

  A kalandvágyó gyerkőcök a mászást is gyakorolhatják a biztonságos mászófalon
  Galéria: A Harmony of the Seas gyerekszemmel
  (Fotó: Simon Brooke-Webb Photography / royalcaribbeanpresscenter.com)

  A 3-5 évesek varázstrükköket tanulhatnak, beöltözhetnek jelmezekbe, játszhatnak, míg az 6-8 évesek már különböző egyszerű, de szórakoztató kísérleteken kaphatnak kedvet a későbbi kémiaórákhoz. De olyan lazább programokat is kínálnak nekik, mint a színjátszás és a tánc. A 9-11 évesek is részt vehetnek egy sor, a korábbiaknál bonyolultabb kísérletben, megismerhetik a hajó színházának működését, és különböző sportokat próbálhatnak ki.

  Az Ultimate Abyss hívogató bejárata – a 110 cm feletti kalandvágyó gyerekek már kipróbálhatják
  Galéria: A Harmony of the Seas gyerekszemmel
  (Fotó: Royal Caribbean International / royalcaribbeanpresscenter.com)

  És hogy milyen nyelven kommunikálnak a gyerekekkel? A földközi-tengeri utakon vegyesebb az összetétel, míg a karibi utakon inkább az angol nyelv dominál. Így a gyerekünk akár az angolt is gyakorolhatja egy ilyen úton, de ha olyan típus, aki nehezen oldódik idegen nyelvű közegben, fel kell készülnünk arra is, hogy nem biztos, hogy a neki kiszemelt programokra végül elmegy, és helyette más elfoglaltságot kell kitalálnunk neki.

  12 éves kortól 17 éves korig

  Teen lounge néven egy olyan klubhelységet hoztak létre a hajón, ahová a 12-17 év közöttiek elvonulhatnak. Ha van hozzá kedvük, részt vehetnek egy sor sportjátékban, használhatják a minigolfpályát, a kosárlabdapályát, akár a szörfszimulátort is.

  A Perfect Storm óriáscsúszdája a nagyobb gyerekek kedvence lehet
  Galéria: A Harmony of the Seas gyerekszemmel
  (Fotó: Simon Brooke-Webb Photography / royalcaribbeanpresscenter.com)

  Külön videójáték-terem is várja őket. És ha a szülők pénztárcája bírja, akár a tinédzsereknek kitalált spa kezelések közül is igénybe vehetnek néhányat. Este pedig tinidiszkó a program, bármit is jelentsen ez 2016-ban. Mi már nem vagyunk tinédzserek, így erről lemaradtunk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!