Felnőtt bábszínház is lesz a zsámbéki Családi Bábos Napokon

Bábos színtérré alakul július 21-én és 23-án a Romtemplom és a Zárdakert környéke. Nemcsak gyerekeknek lesznek előadások.

Az idén júliusban első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal indul útnak a Családi Bábos Napok rendezvény. A csütörtöki nyitóelőadás a Mesebolt Bábszínház felnőtteknek szóló, mára már emblematikussá vált szatirikus passiójátéka, a Baltasar Espinoza utolsó üdülése és üdvözülése - olvasható a Zsámbéki Színházi Bázis MTI-hez eljuttatott közleményében.

Fotó: Zsámbéki Színházi Bázis

Szombaton a szakma legjelentősebb családi bábtársulatai idézik meg a mesemondás ősi misztériumát. A Zsámbéki Színházi Bázis honlapja szerint a rendezvényre érkezik a több mint 150 nemzetközi fesztivált megjárt parányi bábszínház, a Mikropódium a STOP, állj meg és nézz! című előadásával. Vendégük lesz Fabók Mancsi és virtuóz egyszemélyes vásári játéka, A székely menyecske és az ördög.

Keresztes Nagy Árpád bábtáncoltató a Mátyás király rózsát nyíló ostornyele című produkcióval, a MárkusZínház az Égig érő fa című mesével varázsolja el a kicsiket. A Ziránó Színház Babszem Jankó című darabjában az ismert magyar népmese elevenedik meg, a vásári bábjáték hagyományait követve, a kesztyűs-báb abszurd humorát, a közvetlen mesemondás élményét ismertetve meg gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

A családi bábos nap egyik különleges produkciója a Vitéz László és az elátkozott malom című darab, a műfaj Blattner-díjas művelője, Pályi János előadásában.

Az előadások között a látogatókat játékos táncház várja Simon Katival, Ladányi Ferenc és zenekara közreműködésével, továbbá a két legjelentősebb hazai báb- és díszlettervező játszóházai kínálnak mozgásos és alkotó elfoglaltságot egész nap.

Ezenkívül kézművesvásár és a térség jellegzetes ételei teszik teljessé a programot, amiről itt talál további információt!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek