Száguldó repülő cirkusztól dübörög a rakpart hétvégén

Wakeboard és freestyle foci bemutatók, Margaret Island és Wellhello koncert, valamint Besenyei Péter légi parádéja - a július 16-17-i hétvégén többek között ezekkel a programokkal tér vissza a világ legjobb műrepülő pilótáit felvonultató Red Bull Air Race.

Red Bull Air Race

 Besenyei Péter ezen a hétvégén vesz hivatalosan búcsút rajongóitól. A műrepülő legenda mindkét napra különleges programmal készül – a magyar tervezésű Corvus Racerrel, egykori verseny-repülőgépével szárnyal majd az égen. De látható lesz a már jól ismert történelmi repülőgép-gyűjtemény a Flying Bulls, és bemutatót tart Takáts Pál akrobatikus siklóernyő pilóta is.

Flying BullsRed Bull Air Race

 Az ingyenes, kétnapos rendezvényen a repülős programok mellett extrém sportolók bemutatóit is láthatja a közönség. Feltűnik például a Dunán a junior világbajnok, többszörös magyar bajnok wakeboardos Szóláth Szebasztián, aki szombaton 11.40-kor, vasárnap 12.40-től tart rövid bemutatót a vízen. A Pontoon helyszínen pedig a híres kosárlabda-csapat, a Lords of Gravity akrobatikus trükkjeit láthatja a közönség.

Látványos parkour-, triál-, monocikli- és BMX flatland bemutatóval készülnek a Gravity Academy sportolói, Szász Kitti freestyle futball-világbajnok pedig elképesztő trükkjeit mutatja be. A helyszínen a látogatók egy Air Race szimulátorba is beülhetnek.

Idén először a szervezők koncertekkel is készülnek az eseményre. Szombaton 17.30-kor lép színpadra a Cloud9+ a Pontoon helyszínen, vasárnap 13.00-tól a Margaret Island zenél a Batthyányi téri rakpart egyik hajóján, 15.10-tól pedig a Wellhello koncertezik.

Red Bull Air Race

 A fő látványosság persze a Red Bull Air Race versenye, az időmérő edzésekre szombaton, a futamra vasárnap kerül sor. A nyolc állomásból álló szezon feléhez közelítve a bajnoki címért folyó verseny egyre szorosabb: az előző három fordulóban három különböző pilóta diadalmaskodott, így még mind a 14 versenyző esélyes lehet a végső győzelemre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek