Gőgös Gúnár Gedeon várja a családokat a tihanyi révnél

Július első hétvégéjén kifejezetten a gyerekeseket várják a tihanyi révnél, többek között Gőgös Gúnár Gedeon és a Momentán Társulat jóvoltából. Július 21-től pedig kortárs design és képzőművészet költözik be ismét a Balaton északi partjára – olvasható a szervezők közleményében.

Placc nappal
Fotó: Polhodzik Ádám / ARTplacc



A Tihanyi PIAC placc a Balaton egyik legnépszerűbb közösségi tere. Februártól decemberig pezseg a piac és az idén megújult Placc Bisztró. „Mi azonban nem csak minőségi ételeket-italokat és kézműves termékeket szeretnénk adni az ide látogatóknak. Egy Balatonnál egyedülálló kulturális tér létrehozásán dolgozunk, ahol a gasztronómia és a piaci jövés-menés mellett helyet kap a színház, a mozi a képzőművészet és a design is" – mondta Peleskey Ákos főszervező. Ennek részeként az ARTplacc mellett idén újabb többnapos kulturális programmal bővül a kínálat.

A július 1-3. közötti Színtér színházi hétvége a család minden tagjának szól. Napközben gyermekelőadások és az Apró színház interaktív játékai színesítik a programkínálatot, esténként pedig a Momentán Társulat előadásait élvezhetjük. A Színtéren két gyerekkori mesehős is felbukkan: bemutatkozik a Gőgös Gúnár Gedeon verseiből összeállított Libabál című Veronaki-lemez műsora, vasárnap pedig a János Vitéz adaptációját láthatják a placcra érkezők.

A július 21-én kezdődő ARTplacc Kortárs Művészeti és Design Fesztivál középpontjában a környezettudatosság, a fenntarthatóság és a Balaton-régió fejlesztése áll. A fesztiválon kiállított számos képzőművészeti és design alkotás a Balaton-régió fejlesztésére, továbbgondolására, valamint az ember és környezete közti harmónia visszaállítására reflektál. Ily módon a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak munkáit is bemutató, a MONO art & design által szervezett, Balaton Expressz kiállítás munkái is láthatóak lesznek Tihanyban, ahogy a Budapesti Metropolitan Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, a Kaposvári Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős hallgatóinak válogatott alkotásai is.

Placc éjjel

Fotó: Blanka Sebestyen / ARTplacc



Újítás, hogy idén ingyenesek lesznek az ARTplacc napközbeni programjai, így bárki bármikor megnézheti a galéria vagy a design sátorban kiállított anyagokat, benézhet valamelyik kézműves workshopra, vagy beszélgetésre.

Az idei év zenei különlegességét az M.P. Sziámi And Friends Zenekar és Pintér Béla és Társulata színészei mutatják be. Az ARTplacc többi estéjén dj és mozi várja majd a látogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek