Videó: Manófalva épült a Római-parton

Bárki meglátogathatja az újonnan épült Manófalvát az ártéri erdőben. Kánya Tamás Land art alkotásait a Római-parton és környékén szokta elkészíteni. Ezúttal egy madáretetőt szeretett volna készíteni télre, de mikor a sok kis állat meglátogatta munka közben, fellelkesült, és lassan egy egész meseszerű madárvárost épített nekik.

Manófalvát már belakták a kisállatok.Forrás: Facebook/Római-parti "Kőkert" Land Art in Hungary

Az arra sétálók már mindenféle nevet adtak neki. Mókusfalva, manólak, tündérszálló. Kinek mi tetszik! Tamás sok természetes anyagot gyűjtött össze a környékről és helyben készített el mindent.

"Uszadékfákból házakat, létrákat, átjárókat, ajtókat és kis hidakat csináltam. Természetesen két oldali korláttal, hogy a mókus tudjon mibe kapaszkodni. Nehogy baleset veszélyes legyen! Háztetőket fontam fűzfa ágakból, gledicsiából, fenyőágakból, korhadt fakéregből, kövekből, elfásult taplógombából. Mindent felhasználtam amit csak találtam. A környék zöld hulladék lerakatai sok alapanyagot szolgáltattak" – írja Tamás a Facebook bejegyzésében. 

Manófalvát már be is lakták a mókusok, cinegék, csuszkák. Valamint a napokban megjelent egy erdei csíkos pirók egér család is, akik lopkodják a mókusok a dióját. Tamás hozzátette, hogy nagyon tetszik neki, ahogy a mókusok használják a hidakat vagy épp ücsörögnek a házak tetején és mogyorót majszolnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek