Dél-Amerika szukkulens növényvilágát csodálhatjuk meg a Fűvészkertben

A idei őszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásár témája „Dél-Amerika szukkulensei" lesznek. Az ELTE Fűvészkertben felfedezhetjük Dél-Amerika változatos szukkulens növényvilágát Brazíliától egészen a Tűzföldig. Láthatunk majd gyönyörű kaktuszokat, orchideákat és broméliákat is szeptember 8. és 10. között.

Forrás: Kaktuszgyűjtők.hu

A növényvilág e családjának, a szukkulenseknek rengeteg faját találni a földrészen, melyeknek csak egy kis szegmensét tudja bemutatni az őszi kiállítás, de azt teljes erőbedobással, a legszebb példányokkal.

Amint a program leírásában is jelezték, a kiállítás és vásár kiemelt növénycsoportja továbbra is a kaktuszok világa, mely óriási fajgazdagsággal jelentkezik. A kaktuszrajongók örömére olyan kedvelt fajok láthatók majd a Fűvészkertben, mint a Notocactus, Parodia, Melocactus, Discocactus, Rebutia, Sulcorebutia, Copiapoa, Neochilenia nemzetségek , nem beszélve az oszlopos és fán lakó fajok sokaságáról.

Forrás: Kaktuszgyűjtők.hu

A kaktuszok mellett helyet kapnak a rendezvényen a kaktuszflóra gyakori kísérőnövényei a
fákon vagy sziklák oldalfalain élő pozsgás jellegű egzotikus virágú orchideák, Laelia, Cattleya, Brassavola, Oncidium fajok képviselői, valamint az ugyancsak szárazságot és sok fényt elviselő bromélia fajok, vagyis a Neoregeliák, Hechtiák, Dyckiák, Hohenbergiák, Billbergiák, Tillandsiák díszes levelű vagy csodálatos virágú képviselői.

Ez utóbbi egzotikus szépségeket a Magyar Orchidea Társaság lelkes tagjai valamint a
Füvészkert gyűjteményes darabjai tárják a látogatók elé. Aki kedvet kap a növények tartásához a kiállítás alatt beszerezheti első vagy több századik kedvencét, az egyesület tagjai pedig tartási tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket!

A kisgyermekes családokat kézműves programokkal várjuk szombaton és vasárnap. A kiállítás szeptember 8-10-ig az ELTE Füvészkertjében látogatható naponta 9-17 óráig!

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek