Autósok, közlekedők figyelem! A pápalátogatás miatt korlátozások várhatók

Ferenc pápa immár másodszor látogat hazánkba. Repülője pedig a mai napon, április 28-án, délelőtt 10 órakor landol a Liszt Ferenc repülőtéren. Miután végetér az ünnepélyes fogadtatás, a Szentatya először a Sándor-palotába és a Karmelita kolostorba látogat. Ezért április 28-án 10 órától 11 óráig a következő utak lesznek lezárva: A repülőtérre vezető út - M4 autóút – M0 autóút – M5 autópálya – Nagykőrösi út – Gyáli út – Könyves Kálmán körút, a Rákóczi hídon át – Műegyetem felső rakpart – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Krisztina körút – Dózsa György tér – Palota út – Dísz tér – Szent György utca és Szent György tér. Amint a Szentatya elhaladt az adott útszakaszokon, a lezárásokat rögtön feloldják.

Forrás: shutterstock.com/AM113

A pápa péntek délután 17 órakor a Szent István-bazilikában találkozik az egyházi vezetőkkel, beszédet mond, melyet a bazilika előtti téren kivetítőkön is követhetnek. A bazilika környékén, egész hétvégén tilos lesz a parkolás. Pénteken fél 5-től fél 7-ig a bazilikához vezető útvonal szintén le lesz zárva.

A Szentatya a Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet-templomba látogat szombat délelőtt, ezért a 7. kerületben a Rózsák tere környékehosszabb időre le lesz zárva, szombaton hajnali 4 órától fél 12-ig.

Ferenc pápa következő állomása a Papp László Sportaréna. Ide szombat délután fél 5-kor érkezik. Az ifjúsági találkozó miatt az Ifjúság útja 12 órától este fél 6-ig lesz lezárva.

A Szentatya látogatásának legfőbb eseménye a vasárnap délelőtt fél 10-kor kezdődő Kossuth téri szentmise lesz, a misére több tízezer embert várnak. Aki szeretne időben odaérni, annak ajánlott lesz minél előbb elindulni otthontól, mert a környékbeli utcákat mind lezárják majd.

A közösségi közlekedés is változik

A BKK közlése szerint az április 28. és 30. közötti (péntek–vasárnap) időszakban - biztonsági okokból - több forgalmas útvonalat és csomópontot is időszakosan lezárnak a fővárosban. A korlátozások a BKK járatait is erősen érintik majd, ezért Budán és Pesten is - különösen a mai napon, 28-án - hosszabb időt kell szánni a közlekedésre, így érdemes lesz a megszokottnál korábban útnak indulni.

Érdemes lesz figyelni arra is, hogy április 29. és május 1. között a MÁV–HÉV vonatai a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak majd.

A MÁV-Start járatai április 30-án az ünnepnapra, május elsején a vasárnapra, 2-án már a munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek – közölte az állami társaság.

A pápalátogatás napjaiban, április 28-án 12 órától az utasok a másnapi rendezvényekre szóló belépő felmutatásával utazhatnak díjmentesen Budapestre vonattal és Volén buszokkal. Április 29-én és 30-án regisztráció és menetjegy nélkül utazhatnak az utasok Budapestre a rendezvényekre, illetve vissza a rendezvényekről haza, amelyet szóban jelezhetnek a jegyvizsgálónak. A díjmentes utazásról további részletek ezen az oldalon találtok.

Ferenc pápa magyarországi tartózkodását péntektől vasárnapig folyamatosan követhetitek a HírTV-n. Az előkészületekről és a Szentatya programjától minden részletet megtaláltok a hirtv.hu oldalán.

Források: infostart.huhirtv.huwww.mavcsoport.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek