Változatos programokkal ünnepelhetjük a Föld Napját a Budapesti Állatkertben

Ezen a hétvégén péntektől vasárnapig változatos programokkal várja az érdeklődőket a Fővárosi Állat- és Növénykert a Föld napja alkalmából megrendezett Föld Fesztiválon – adta hírül az MTI.

Látványetetésekkel és izgalmas programokkal várják a látogatókatForrás: Facebook/Fővárosi Állat-és Növénykert

Több évtizedes hagyomány a budapesti állatkertben, hogy a Föld napja alkalmából többnapos rendezvényt tartanak a környezetvédelem, a természetvédelem és az élővilág megismertetése jegyében. A pénteki napon elsősorban az óvodák és iskolák tanulmányi csoportjait, hétvégén pedig a családokat várják változatos programokkal.

Az állatkert különböző pontjain összesen 16 állomással készülnek: vár majd az állatkerti Zöldműhely csapat, lehet vadállatmentő munkát végezni, megismerhetjük a zoopedagógiát, a kertészeti programot, és TapiZoo is lesz állati "alkatrészekkel".

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a madárbarát kertekkel és a mindennapi madárvédelemmel foglalkozó állomással készül, valamint egy másik helyszínen a hazai hüllőket és kétéltűeket ismertetik meg a látogatókkal.

A Magyar Madártani Egyesület is különleges bemutatókkal készülForrás: Facebook/Fővárosi Állat- és NövénykertBagosi Zoltán/Bagosi Zoltan

A Talajtani Intézet és a Magyar Talajtani Társaság interaktív állomással gazdagítja a programot, az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya Vadonleső Programjának részeként pedig az év emlősét mutatják be. A Herman Ottó Intézet állomásánál közös komposztálásra invitálják a közönséget, sőt az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság is képviselteti magát egy interaktív állomással - írják.

A fesztiválon lesz Ökocsiga játszóház, valamint fenntarthatósági játszóház is, ez utóbbi a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület jóvoltából. A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület állomásán pedig a fenntartható jövőről tájékozódhatnak a környezetvédelem iránt érdeklődők. A Föld Fesztivál programjai mellett a közelmúltban elkezdődött főszezoni Légy ott! elnevezésű élményprogramokat is megtartják látványetetéssel, állatbemutatóval és képzésekkel.

Tréninget tartanak az oroszlánfókáknál és az elefántoknál is, a Cápasuliban pedig délben merüléses cápaetetés lesz könnyűbúvár felszerelésben.

A Föld Fesztivál három napján a Légy ott! élményprogramok sora egy extra eseménnyel is kiegészül: 15 óra 30 perctől ugyanis a vízilovaknál is lesz egy ismeretterjesztő program abból az alkalomból, hogy az állatkert Tücsök nevű vízilova a közeli napokban ünnepli 50. születésnapját. Tücsök egyébként a budapesti állatkertben is született, így immár fél évszázada a fővárosiak egyik kedvence - áll a közleményben. A részletes program a Fővárosi Állat-és Növénykert oldalán érhető el. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek