Minikoncertek lepik el a parkolókat Budapest vadonatúj körútján

Egy olyan új körút létrehozásán dolgozik a Kis távolságok városa alapítvány, melynek célja nem a közlekedés, hanem hogy teret adjon a találkozásoknak, a beszélgetéseknek és a közösségi életnek. 

Új KörútForrás: Új Körút/Facebook

Az Új körút elnevezésű terület a Székely Mihály, a Kazinczy és a Szentkirályi utcák összekötésével jön létre. Az alapítvány szerint egy „emberközpontú körút" létrehozása a terv, ahol a madárcsicsergés mellett előtérbe kerülnek az emberi találkozások és a városi rekreáció.

„Taktikus urbanisztika, „placemaking", zöldítés, utcabúrotorok kihelyezése, autómentes napok, tematikus utcafesztiválok, szomszédsági ünnepek, kiskereskedelem felpörgetése – ezeket valósítjuk meg lépésről-lépésre" – írják, honlapjukon.

A programok részeként október 7–13. között néhányat a helyi parkolók közül is kisajátítanak, ahol parkoló autók helyett koncerteket láthatunk és hallhatunk majd. A hét nap alatt fellép többek között Móser Ádám harmonikaművész, a francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenéket keverő ¡Nosnach és a magát süteményrockzenekarkén jellemző Annie Lane. A projektről és a koncertekről bővebben itt tájékozódhatsz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek